Dame Shirley Bassey ontvangt exclusieve ridderorde van koning Charles

Door de spanning vergat ze spontaan één van de belangrijkste onderdelen van een koninklijk bezoek.

Koning Charles heeft gisteren een belangrijke onderscheiding toegekend aan Dame Shirley Bassey. De 87-jarige zangeres mag zichzelf nu Companion of Honour noemen. Tijdens de uitreiking vergat de zangeres alleen één belangrijk onderdeel van het koninklijke protocol.

James Bond

Gisteren mocht Dame Shirley Bassey een bijzondere en exclusieve onderscheiding ontvangen op Windsor Castle. De zangeres is bekend van haar iconische titelsongs voor de James Bond-films: Goldfinger (1963), Diamonds are Forever (1971) en Moonraker (1979).

“Als meisje dat opgroeide in Tiger Bay in Cardiff, droomde ik er van om de wereld rond te reizen”, zei Shirley volgens BBC na afloop. “Ik had nooit durven dromen dat mijn stem mij zou brengen waar ik nu ben”, zoals geciteerd door RTL.

Exclusief lid

In 1917 richtte koning George V de orde op, met name om mensen te eren die belangrijke en langdurige prestaties en bijdragen hebben geleverd aan de kunsten, wetenschappen, overheid of geneeskunde. Met deze onderscheiding is Dame Shirley Bassey de eerste zangeres die zichzelf Companion of Honour mag noemen. Zij behoort nu tot de exclusieve groep mensen die lid zijn van deze Orde. Er zijn namelijk altijd maar 65 leden.

Misstap

Koning Charles is groots fan van de zangeres. En hoewel Dame Shirley al eerder voor verschillende koninklijke families heeft opgetreden, was het toch een spannend moment voor haar. In alle enthousiasme maakte ze een belangrijke faux pas tijdens de ceremonie. Zo zou de zangeres geen buiging hebben gemaakt voor de koning. Ze zei: ” Ik denk dat het zenuwslopender is om de prijs van hem te ontvangen dan om voor hem te zingen.

Al die oeroude koninklijke protocollen ook.. We nemen haar niets kwalijk. Gefeliciteerd Dame Shirley!

Bron: Royal Central, RTL | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws