Maakt het leven mooier

Op eigen benen: prins Sverre Magnus verlaat ouderlijk huis

Iedere ouder moet er ooit aan geloven: kinderen die het huis verlaten. Ook voor Haakon en Mette-Marit is die tijd aangebroken, want Sverre Magnus verruilt hun landgoed in Skaugum voor een huisje in Trondheim. Een nieuw avontuur voor de prins!

Op eigen benen: prins Sverre Magnus verlaat het ouderlijk huis

De 18-jarige prins Sverre Magnus is het huis uit. Dat maakten kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit deze week bekend aan de pers. Hun zoon rondde voor de zomer zijn middelbare schoolperiode af, en is nu in zijn eentje uitgevlogen naar de Noorse stad Trondheim. Alhoewel, alleen zal hij niet zijn want zijn vriendinnetje schijnt héél toevallig net een nieuwe baan in dezelfde stad te hebben.

Verhuizing naar Trondheim

"We kunnen bevestigen dat de prins naar Trondheim is verhuisd en dat hij hier tot Kerstmis zal blijven", verklapt Mette-Marit aan de pers. Volgens de kroonprinses is hij vanwege werk naar Trondheim vertrokken. "We willen niet verder ingaan op waar hij gaat werken en wat hij gaat doen", vertelt ze, "maar we kunnen wel bevestigen dat hij hierheen is verhuisd en er erg blij mee is."

De Noorse omroep NRK weet te melden dat Sverre ergens in het centrum van de stad is gaan wonen. Maar of hij daar helemaal alleen is? Dat denken wij niet. Amalie Giæver Macleod, de vriendin van de prins, heeft op haar LinkedIn namelijk aangegeven dat ze onlangs is gaan werken bij een kunstgalerie in Trondheim. Dat kán natuurlijk geen toeval zijn!

Prins Sverre Magnus verscheen met zijn vriendin Amalie bij de bruiloft van prinses Märtha Louise (Beeld: NL Beeld / Dana Press)

Haakon en Mette-Marit op bezoek

Ook zijn ouders hoeft de prins niet direct helemaal te missen. Die zijn momenteel toevallig op provinciebezoek in de omgeving van Trondheim. "We hadden dit provinciebezoek aan Trøndelag al gepland voordat hij had besloten om hierheen te verhuizen. Maar ik denk dat hij er misschien niet op voorbereid was dat hij direct een groot bezoek van zijn ouders zou krijgen", zei moeder Mette-Marit lachend.

Dinsdag begon het kroonprinspaar aan hun driedaagse tour in de provincie Trøndelag. "We voelen ons zeer op ons gemak in Trøndelag en komen hier graag. Daarom zijn wij hier ook vaak", zei Haakon. En nu prins Sverre Magnus naar Trondheim is verhuisd, zullen ze er wellicht nóg wel vaker gespot worden.

Sverre Magnus en Amalie

Afgelopen maand kwam prins Sverre Magnus ineens met een onverwachte verrassing: tijdens de bruiloft van prinses Märtha Louise en Durek Verrett verscheen hij met zijn vriendinnetje Amalie aan de arm!

Amalie Giæver Macleod en Sverre Magnus leerden elkaar volgens insiders kennen op school. De zeventienjarige is geboren in Londen, maar ze woont in Oslo. Hoewel ze nog jong is, werkt de beauty al hard aan haar modellencarrière, en staat ze ingeschreven bij Team Models. De twee werden al wel eerder samen gespot, maar hun relatie was nog nergens bevestigd.

Het is misschien nog pril, maar wij hopen uiteraard dat deze romance stand gaat houden. Het feit dat ze in dezelfde stad gaan wonen is in ieder geval alvast een heel goed teken!

Royalty
  • NRK, Beau Monde archief
  • NL Beeld