Glamour met een knipoog

Insider deelt bijzonder detail over huiskamer Elizabeth en Philip: 'Niet wat je verwachtte'

Kevin McCloud, bekend van Grand Designs, kreeg een kijkje in de Private Apartments van Buckingham Palace toen hij het landgoed in 2009 bezocht om wijlen Prins Philip te interviewen. Nu onthult de Grand Designs-ster details over het interview én de residentie van de koninklijke familie.

Een vertrek te Buckingham Palace, de toenmalige residentie van koningin Elizabeth en prins Philip.

Kevin McCloud doet een boekje open over de koninklijke familie én de Private Apartments van Buckingham Palace, waar hij prins Philip anderhalf uur lang mocht interviewen. "Hij was ronduit fascinerend. Een briljante en natuurlijke ingenieur die gewoon van dingen hield en van de manier waarop dingen werkten”, vertelt hij. "Hij was geïnteresseerd in het soort dingen dat de levens van mensen veranderde. Toen hij in 1959 z'n wedstrijd (de Prince Philip Designers Prize, red.) begon, won in dat eerste jaar een koelkast. Hij zag dat als een voorteken voor de toekomst."

Koninklijke residentie

Hoe de residentie van deze briljante ingenieur eruitzag? "Eenvoudig", zegt Kevin. “Terwijl ik daar was, stonden we te wachten in een gang buiten het appartement van Koningin Elizabeth II. Ik keek een kamer in, en het was het mooiste wat er was,” vervolgt hij. "Het was een kleine kamer, en volgens mij was hij groen geverfd en er stonden prachtige, gepolijste, elegante Regency-mahoniehouten meubels in. Het was eigenlijk gewoon heel eenvoudig."

Statement van bescheidenheid

Hoewel je zou verwachten dat een koningin in een weelderig versierde kamer zou vertoeven, bleek de realiteit dus alles behalve uitbundig. “Het was een beetje mager en helemaal niet flamboyant, niet wat je van de koningin zou verwachten. Mijn herinnering aan dat kleine kamertje is zo sterk en het deed me beseffen dat in dit enorme paleis, deze uitgestrekte plek met enorme daken, dit kleine appartement stond en dat het een echt statement van bescheidenheid was."

Een jaloersmakend landgoed

Koningin Elizabeth II en prins Philip woonden parttime in de privé-appartementen aan de noordkant van Buckingham Palace. Er wordt algemeen aangenomen dat de privé-appartementen uit minstens 25 van de 775 kamers van de koninklijke residentie bestaan, met uitzicht op Constitution Hill. Niet verkeerd!

Royalty
  • HELLO!
  • NL Beeld