Glamour met een knipoog

Kalkaanslag op donkere badkamertegels: zo kom je er vanaf

Heb je eindelijk je droombadkamer met donkere tegels? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat hier kalkaanslag op ontstaat. 

schone badkamertegels

De witte aanslag van kalk is sowieso niet fraai, maar op jouw mooie donkere badkamertegels valt die witte waas nog meer op. Gelukkig kan je dit snel en eenvoudig verwijderen In dit artikel geven we je handige tips.

Het juiste schoonmaakmiddel 

Als je nieuwe tegels hebt in je badkamer, wil je ze natuurlijk zo lang mogelijk schoon en mooi houden. Het is belangrijk om te onthouden dat agressieve schoonmaakmiddelen je tegels kunnen aantasten en verpesten. Gelukkig zijn er voldoende natuurlijke middelen die je tegels beschermen, maar ook effectief schoonmaken. Dit heb je nodig:

  • Groene zeep
  • Witte azijn
  • Microvezel doekje
  • Sponsje
  • Plantenspuit

Zo ga je te werk 

Breng eerst groene zeep aan op de tegels met een spons en verdeel het goed. Vul vervolgens de plantenspuit met witte azijn en spray dit over de met zeep bedekte tegels. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten intrekken. Gebruik daarna een zachte microvezeldoek om de tegels schoon te maken. Zorg ervoor dat je de tegels écht goed droogt: zo krijg je een prachtige, glanzende afwerking!

Kalkaanslag voorkomen 

Voorkomen is beter dan genezen, ook bij kalkaanslag!Het liefst hoef je helemaal geen kalk te verwijderen en heb je bovenstaande tips niet eens nodig. Het voorkomen van kalkaanslag is namelijk hartstikke makkelijk! Neem na elke douchebeurt de tegels af met een trekker en maak de tegels daarna droog met een zachte doek. Doe je dit trouw, dan hoef je minder vaak te poetsen.

Handig om te weten: kalkaanslag ziet er misschien niet mooi uit, maar het is niet per se onhygiënisch. Het is namelijk een chemische reactie van calcium- en magnesiumdeeltjes. Deze zijn niet goed oplosbaar in water, waardoor ze zich kunnen verzamelen in ruimtes, zoals de douchecabine.

Een stralende badkamer 

Je begint en eindigt je dag vaak in de badkamer. Het is daarom fijn als deze ruimte er altijd netjes en georganiseerd uitziet. Door je donkere badkamertegels goed droog te maken na het douchen of schoon te maken met behulp van bovenstaande tips, blijven ze prachtig glanzen en heb je altijd een stralende badkamer!