Glamour met een knipoog

Kroonprins Christian geeft teken van leven vanuit Oost-Afrika

De Deense prins Christian vertrok afgelopen maand op een ietwat mysterieus avontuur naar een onbekend land in Afrika. Lange tijd hoorden we niks van hem, maar gelukkig krijgen we op zijn verjaardag toch nog een kleine update van de prins!

Prins Christian geeft teken van leven vanuit Oost-Afrika

Hiep hoera: prins Christian is vandaag jarig! De Deense kroonprins mag maar liefst negentien kaarsjes uitblazen. Een prachtige mijlpaal, maar deze ziet er wél wat anders uit dan zijn andere verjaardagen. Hij viert 'em namelijk niet thuis bij papa Frederik en mama Mary, maar ergens op een boerderij in Oost-Afrika.

Verjaardagsfoto

Ondanks zijn verre reis, deelt het hof gelukkig een verjaardagskiekje van de jarige prins. En dat is meteen de eerste officiële foto van Christian in Afrika die we te zien krijgen! Hij poseert in een ranger-achtige outfit bij een adembenemende zonsondergang.

Ook debuteert Christian hier een nieuwe coupe; van zijn lange bruine lokken is nog maar weinig over...

"Zijne Koninklijke Hoogheid de Kroonprins wordt vandaag 19 jaar 🇩🇰", schrijft het hof bij de foto. "De Kroonprins verblijft momenteel in Oost-Afrika en viert daarom de dag onder een warmere hemel."

Namens Beau Monde wensen wij de prins natuurlijk een hele fijne verjaardag én een goede voortzetting van zijn tijd in Oost-Afrika toe!

Christian in Afrika

Over Christian's reis is eigenlijk maar weinig bekend - en dat is precies de bedoeling. In de Deense koninklijke familie is het gebruikelijk dat de troonopvolgers in hun jeugd dit soort grotere reizen maken, zodat ze de kans krijgen om zich te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Zónder dat de hele wereld meekijkt.

Koning Frederik reisde in 1986 bijvoorbeeld af naar Mongolië, voor een expeditie gefocust op de nomaden, en in 1989 werkte hij een jaar op een wijngaard in Californië. Christians oma, koningin Margrethe, maakte in de jaren zestig reizen naar Oost- en Zuid-Amerika.

De enige info die we hebben over Christians tijd in Oost-Afrika komt uit een korte mededeling van het hof. "Tijdens zijn verblijf zal de Kroonprins betrokken zijn bij de dagelijkse werkzaamheden op twee boerderijen, waarbij hij zowel praktische als administratieve taken zal uitvoeren. Daarnaast zal hij inzicht krijgen in de lokale natuurbescherming", aldus de verklaring. Naar verwachting keert de kroonprins in december weer terug naar Denemarken.

Onvoorstelbaar gemis

Voor de prins zelf is dit een prachtig avontuur natuurlijk, maar voor Mary en Frederik betekent dit wel dat ze hun zoon drie maanden moeten missen. En dat is toch best even slikken. Zo vertelde Mary vorige maand aan de Deense pers: "We kijken uit naar alles wat hij op zijn reis zal ervaren en leren. Tegelijkertijd gaan we hem onvoorstelbaar missen.”

Tja, en op zijn verjaardag zal dit gemis ongetwijfeld even extra groot zijn. Hopelijk kunnen ze deze feestelijke dag via de telefoon of een videoverbinding tóch nog een beetje vieren met z'n allen!

Royalty
  • Instagram @kongehuset
  • © Kongehuset