Selectieproces van Victoria’s Secret zenuwslopend

Het leven van een Victoria's Secret Angel gaat niet altijd over rozen. Het selectieproces waar de modellen van het ling...

vsheader
Het leven van een Victoria’s Secret Angel gaat niet altijd over rozen. Het selectieproces waar de modellen van het lingeriemerk ieder jaar doorheen moeten, is volgens creatief directeur Sophia Neophitou-Apostolou zenuwslopend.

“We zitten dan met het zijn allen aan een lange tafel in een kamer met hele felle belichting. De dames moeten eerst naar ons toe en daarna van ons af lopen”, vertelt Neophitou-Apostolou, die de afgelopen drie jaar de shows heeft begeleid. De modellen worden in eerste instantie door casting directeur John Pheiffer goedgekeurd, maar uiteindelijk beslist het hele team of de dames worden aangenomen.

“Het is heel zenuwslopend voor de modellen, zelfs voor de gecontracteerde meiden”, vertelt de creatief directeur aan de Britse editie van Vogue. Volgens Neophitou-Apostolou is een model pas klaar om een Angel te zijn wanneer zij in topconditie is. “Net als bij de Olympische spelen. De vrouwen moeten op hun best zijn en optimaal presteren.”

De stylisten van de Angels hebben volgens de creatief directeur geluk met hun baan. “Als je wordt uitgekozen kom je op plekken waar je anders nooit naartoe zal gaan. Het is een compleet spektakel. Je zou het achter de schermen moeten zien. Het is niet van deze wereld.”

Laatste nieuws