Kan het (iedere dag) dragen van make-up kwaad?

Dit is het effect op je gezondheid van het dagelijks dragen van make-up.

Lees ook

Wie mooi wil zijn… staat 's morgens eerder op om heur lippen te stiften en met de poederkwast in de weer te gaan. Maar kan het kwaad?

De juiste en verzorgende producten hoeven niet schadelijk te zijn om dagelijks make-up te dragen. In Europa worden regels voor bepaalde stoffen en ingrediënten gehanteerd die wel of niet in de cosmeticaproducten mogen zitten. “Zelfs als je de goedkoopste make-up in de Nederlandse winkels koopt, zijn deze niet schadelijk voor je huid.”

SPF smeren!!

Het is een fabel dat make-up voor rimpels zou zorgen. In tegendeel: “De dunne laag make-up die je aanbrengt, beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf.” Tip: zorg er wel voor dat je SPF tijdens je dagelijkse routine gebruikt om rimpels te voorkomen. Ook helpt gezichtsmake-up bij het verbloemen van oneffenheden.

Verstopte poriën

Toch blijft: pas je make-up aanbrengen wanneer je huid goed gereinigd is. Anders kan dit leiden tot een onzuivere en ongezonde huid, doordat poriën verstopt raken. Hoe je je gezicht écht goed schoon krijgt, lees je hier.

Bron: Good Housekeeping | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook