Beau Monde kookt plantaardig!
Zijn ze bij jouw thuis team pasta? Dan is deze makkelijke pasta met geroosterde paprikaroomsaus echt iets voor jou. Je maakt de saus lekker romig met 100% plantaardige kookroom. Want zo makkelijk kan plantaardig koken zijn. Buon appetito!
Ingrediënten
- 200 ml Blue Band 100% plantaardige kookroom
- 300 gram linguine pasta
- 6 rode paprika's
- 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 1 el bruine basterdsuiker
- 15 gram verse basilicum grof gehakt
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el edelgistvlokken
- zout en peper naar smaak
- Blender of staafmixer
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de paprika’s in lange dunne reepjes en doe die samen met de extra vierge olijfolie, de bruine basterdsuiker en de knoflook in een ovenschaal. Rooster dit 45 minuten tot de paprika’s helemaal zacht zijn geworden.
- Wanneer de paprika’s bijna klaar zijn, kan ondertussen de linguine bereid worden volgens de verpakking. Zet dit daarna apart.
- Doe vervolgens de geroosterde paprika’s in de blender samen met de Blue Band 100% plantaardige kookroom om een romige saus te maken.
- Meng de geroosterde paprikaroomsaus met de linguine en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer dit gerecht met verse basilicum en garneer met edelgistvlokken.
Et voila. Hét bewijs dat vegetarisch én plantaardig goed hand-in-hand gaan. Eetsmakelijk!
Food & health
- Blue Band