Genieten: het vakantieadres van de Oranjes in Griekenland

Wat is er zoal te doen in dat Griekse paradijs van het koninklijk gezin?

Lees ook

De Oranjes genieten van hun laatste, vermoedelijk, vakantie met zijn vijfjes.

Prinses Amalia en prinses Alexia vliegen na deze vakantie uit en gaan beiden hun eigen weg. De kroonprinses neemt een tussenjaar en “gaat dingen doen die zij over een paar jaar niet meer kan doen” en het tweede A'tje vervolgt haar middelbare onderwijs in Wales en treedt daarmee haar vader in de voetsporen. Hij deed dat tientallen jaren geleden óók. Maar voor nu is het genieten van z'n vijven in hun paradijsje bij Doroufi Kranidiou.

© Google Earth

Kranidi is een agrarisch stadje in de heuvels van Agia Anna in het zuiden van het voormalige Griekse departement Argolis. Het is de hoofdstad van deelgemeente Ermionida en ligt te midden van olijfgaarden. Bij het royal stulpje is een eigen haven voor de royal speedboot en spullen voor watersporten assorti. Het grote huis is van alle gemakken voorzien en heeft een riant zwembad om in af te koelen, voor het geval die trap naar zee toch teveel uitdaging is. Maar goed, de hele tijd in zo'n koninklijke enclave zitten is ook niet alles, dus wat is er nog meer te doen in de buurt?

© BrunoPress

Kranidi is van oudsher een welvarend stadje geweest, het was in de 19e eeuw een belangrijke handelsplaats, daarnaast was de activiteit op zeevaartgebied ook groot. Kenmerk van het stadje zijn de traditionele stenen herenhuizen met mooie balkons en bijzondere dakramen. Bezienswaardigheden zijn onder andere de drie windmolens, de traditionele oliepersen bestaande uit grote stenen en de hoofdkerk van Agios Ioannis.

Het Griekse plaatsje is alom bekend door de faam bij de internationale jetset én Nederlandse royals. Het verblijf van de Oranjes is overgekocht van de Duitse fotograaf Manfred Rieker, hij gebruikte het voor zijn werk voor Porsche en Mercedes. Tegenwoordig bruinbakken er drie prinsessen aan het privéstrand en genieten de koning en koningin van het uitzicht aan de Golf van Argolis. Je kunt het slechter treffen… Happy Holiday!

Bron: Het Huis van Oranje | Beeld: BrunoPress, Google Earth

Laatste nieuws

Zie ook