Sylvie Meis over bijzonder telefoongesprek met Máxima: ‘Ze was zó lief’

Een belletje met de koningin is een moment om nooit meer te vergeten.

Lees ook

Koningin Máxima heeft een speciaal plekje in het hart van Sylvie Meis. Niet alleen vanwege hun recente meet-up bij het staatsbanket in Berlijn, maar ook vanwege een bijzonder belletje tien jaar geleden.

Vereerd

De ontmoeting met koning Willem-Alexander en koningin Máxima staat nog vers in het geheugen van La Meis gegrift. “Ze zijn zo hartelijk. Ik was heel nerveus, maar ik voelde me zo vereerd”, laat onze eigen modekoningin weten in het Duitse tv-programma DAS.

Bijzonder belletje

Toch was het niet de eerste keer dat Sylvie de koningin sprak. Tien jaar geleden kreeg ze haar namelijk ineens aan de lijn. La Meis was destijds nog getrouwd met voormalig voetballer Rafael van der Vaart, die vlak daarvoor een belangrijke wedstrijd had verloren. Om hem een hart onder de riem te steken, besloot Máxima hem eens op te bellen. Maar Rafael was niet de enige die de toenmalig prinses wilde spreken. Sylvie was in die periode namelijk ernstig ziek, dus aan haar echtgenoot even het vriendelijke verzoek om de telefoon door te geven.

Kippenvel

“Ik krijg daar nog kippenvel van”, zegt Sylvie als ze terugdenkt aan dat belletje met Máxima. “Mijn hart ging als een razende tekeer. En ze was zó lief. Ze zei: 'Sylvie, we hebben je verhaal gevolgd, dat je borstkanker hebt gehad. En we zijn zo trots hoe je daarmee omgaat. Ga zo door, wees sterk.' Dat betekende de wereld voor me, dat ze dat zei.” Het is dan ook een moment dat ze nooit meer zal vergeten.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook