Huh: heeft prins Charles zijn hond naar zijn moeder vernoemd?

De naam van zijn royal dog komt ons wel heel bekend voor!

Lees ook

Wait, what? Er blijkt een verband te zijn tussen de moeder van prins Charles en zijn hond. De twee hebben namelijk dezelfde naam.

Verborgen betekenis

Onlangs deelden prins Charles en zijn vrouw, Camilla Parker Bowles, een aantal ontzettend lieve foto’s van (en met) hun hondjes. Het stel heeft twee Jack Russells, die de namen Beth en Bluebell dragen. Een van de namen van hun viervoeters komt ons echter wel héél bekend voor. En dat is niet heel gek, want achter een van de namen zit een verborgen betekenis. De naam Beth is namelijk een verkorte versie van de naam van zijn moeder, Elizabeth.

Ongemakkelijke situaties

Het is op zijn minst opvallend te noemen dat Charles een hond naar een familielid vernoemt. Het kan namelijk erg verwarrend zijn, vooral als je een Elizabeth, een Lilibet én een Beth in de familie hebt. Naast verwarring, kun je ook voor ongemakkelijke (en stiekem best grappige) situaties komen te staan. Zinnen als “Beth krijgt geen snoepjes meer omdat ze vijf kilo te zwaar is” of “Wanneer heeft Beth voor het laatst een ongelukje gehad?” kunnen dan ineens heel vreemd overkomen in het bijzijn van de royal family.

Keuze of toeval?

We weten echter niet helemaal zeker of Charles de naam van zijn Jack Russell zelf heeft gekozen. De prins heeft de hondjes in 2011 namelijk uit het dierenasiel gehaald. Er is dus een kleine kans dat het hondje al Beth heette. Helaas heeft het koninklijk huis van Engeland hier ook nog geen uitspraken over gedaan, dus het blijft vooralsnog een raadsel of de naam een keuze was of een grappig toeval.

Pooh en Tigga

Dat Charles een grote liefde heeft voor dieren, wisten we al langer. De prins heeft al jaren Jack Russells in huis, die bekend staat om hun jachtinstinct. Voordat Beth en Bluebell bij de royals in huis kwamen, had Charles twee andere viervoeters. Deze hondjes hadden de naam Pooh en Tigga (en waar die namen vandaan komen lijkt ons vrij duidelijk). Helaas is Pooh verdwaald in het Balmoral-bos en nooit teruggevonden. Tigga is daarentegen 18 jaar geworden – we hopen dat Beth en Bluebell net zo'n gelukkig leven leiden als de corgi's van de Queen!

Bron: PureWow | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook