Mooi! Koningin Mathilde gaat voor casual op verjaardagsportret

'Casual' voor koninklijke begrippen dan, hè.

Lees ook

Proficiat, Mathilde! De koningin van België viert vandaag haar 49ste verjaardag met een informeel portret.

Vrolijke kiek

‘Informeel’ en ‘casual’ voor Mathilde’s maatstaven dan, want niet iedereen zou in een smetteloos witte pantalon tegen een mossig hekje aan durven leunen. De combinatie van witte coltrui + grote oorbellen + paleistuin als decor doet ons ook wel ’n beetje denken aan de verjaardagsportretten van koningin Máxima afgelopen jaar. Vind je ook niet?

© Koninklijk Paleis / Bas Bogaerts

Iets wat tegelijkertijd elegantie en benaderbaarheid uitstraalt: dat willen wij ook, lijken ze in België gedacht te hebben. Wat ons betreft mag het resultaat er zijn. Mooi plaatje, Majesteit!

Wintermode

Tijdens haar winterse wandeling door het Koninklijk Domein van Laken draagt koningin Mathilde een jasje van het Italiaanse Attic and Barn, weet de blog Modekoningin Mathilde te melden. Met haar oorbellen blijft ze trouw aan Belgisch ontwerp: de gouden oorringen zijn van Christine Bekaert.

In joggingbroek

Laten we niet vergeten dat we de koningin het afgelopen jaar nóg een tikje informeler hebben gezien. Hoewel koningin Mathilde het liefst in Belgisch design verschijnt (wat haar favoriete couturier over haar te zeggen heeft, lees je hier), zagen we haar afgelopen zomer eens in joggingbroek en wandelschoenen tijdens de 20 kilometer van Brussel.

Op naar de vijftig

Nog één jaartje en dan bereikt de peettante van prinses Alexia alweer een nieuwe mijlpaal (we kijken alvast uit naar een interview om de vijftig te markeren!). Hoe koningin Mathilde haar laatste verjaardag als veertiger viert, heeft het paleis niet losgelaten. Wel bedankt de koningin iedereen op social media alvast in vier talen voor alle felicitaties die binnenstromen. Nogmaals van harte!

Bron: Modekoningin Mathilde | Beeld: © Bas Bogaerts via Koninklijk Paleis België

Laatste nieuws

Zie ook