Downton Abbeys Elizabeth McGovern over mislukte verloving met Sean Penn

Ze is niet erg enthousiast over haar ex-verloofde.

Elizabeth McGovern kennen we inmiddels allemaal door haar rol in het succesvolle Downtown Abbey. Ze speelde jarenlang het personage Lady Cora Crawley in die serie en de gelijknamige films. Wat niet iedereen weet, is dat ze in de jaren 80 verloofd was met acteur Sean Penn. Onlangs deed ze een boekje open over die relatie.

Jong en verliefd

In 1984 ontmoetten Elizabeth en Sean elkaar op de set van de film Racing with the Moon. De vonk sloeg meteen over en ze werden razend verliefd. Vrij snel volgde er een verloving. Elizabeth was toen 23 jaar oud, Sean 24. Uiteindelijk bleek de relatie niet toekomstbestendig te zijn. Na een knipperlichtrelatie van twee jaar werd er definitief een punt achter hun verloving gezet.

Nieuwe liefdes

Sean kreeg vervolgens een relatie met Madonna, met wie hij al snel trouwde. Elizabeth verhuisde naar Engeland en ontmoette daar haar huidige echtgenoot, de Britse filmmaker Simon Curtis. Hoewel Seans liefdesleven door de jaren niet bepaald stabiel was, hield Elizabeths huwelijk stand. Met Simon heeft ze twee dochters: Matilda en Grace.

Inmiddels zijn Elizabeth en Sean allebei zestigers. In een recent interview met Daily Mail heeft Elizabeth verteld over de relatie van jaren geleden. “Ik had een bepaald pad kunnen inslaan, maar ik heb het afgeblazen. Het voelde alsof we op verschillende sporen zaten.” Ze voegde daaraan toe dat zowel zijzelf als Sean nog niet klaar waren voor zoiets serieus. “We waren allebei begin twintig. Als het wel tot een levenslange verbintenis was gekomen, was dat een wonder. We waren immers allebei nog erg jong en moesten ontdekken wie we waren.”

Uitputtende relatie

Dat klinkt nog redelijk neutraal, maar Elizabeth heeft ook kritiek op de relatie geleverd in het interview. Zo noemde ze het “uitputtend” om met Sean samen te zijn. “De razernij van Seans gevoelens overweldigde me”, zei ze. “Het was de eerste ervaring met mannen die ik had en in het begin was het allemaal leuk. We waren ongeveer even oud en hadden hetzelfde beroep, waardoor we alles samen beleefden. Het was echter enorm vermoeiend en ik kon het niet bijhouden. We wilden ook verschillende dingen. Hij doet graag alsof hij geen Hollywoodpersoon is, maar niets is minder waar.”

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws