Kostuumdrama alert! Maker van Downton Abbey komt met nieuwe serie

Die willen we natuurlijk kijken!

Het zijn goede tijden voor fans van Downton Abbey. Niet alleen kunnen we aftellen naar de volgende film over de Crawleys en hun personeel, ook komt de maker met een gloednieuwe serie. Uiteraard boordevol kostuums, weelde en steengoede acteurs.

The Gilded Age

Al enige tijd werkt Julian Fellowes, de producent en schrijver van Downton Abbey, aan een nieuwe dramaserie: The Gilded Age. De release komt nu steeds dichterbij. In januari 2022 zal de serie te zien zijn in het buitenland, en we hopen dat ons kikkerlandje snel volgt. Want een nieuwe serie waarin rijke en machtige personages, gestoken in de prachtigste kostuums, te maken krijgen met intriges, liefde en ambities? Die willen we natuurlijk zien! Wat weten we tot nu toe over The Gilded Age?

Wat je moet weten

De cast belooft al veel goeds met namen als Christine Baranski (The Good Fight) en Cynthia Nixon ('Miranda' uit Sex and the City). Zij spelen aristocrate Agnes van Rhijn en haar zus Ada Brook.

Maar vergeet de posh Britse accenten die je kent uit Downton Abbey. The Gilded Age speelt zich namelijk af in het negentiende-eeuwse New York, rond 1880, een periode waarin sommige mensen razendsnel rijk werden door de economische voorspoed. Het gevolg? Een groot conflict tussen 'oud geld' en 'nieuw geld.' “Ik ben gefascineerd door deze wrede en enorm glamoureuze periode uit de geschiedenis van Amerika”, aldus producent Julian Fellowes volgens Variety. “De serie zal gaan over ambitie, en natuurlijk of jaloezie en haat, en misschien vooral over de liefde.” Zijn we altijd voor te porren, Julian.

Wel krijgen we waarschijnlijk een oude bekende te zien. Violet Crawley, de gravin-weduwe met de heerlijke one-liners uit Downton Abbey, komt als een 'jongere versie' terug in de serie. “Het kan erg leuk worden om te zien hoe een jonge Violet in de problemen raakt, samen met haar zoon Robert en dochter Rosamund, die dan in hun tienerjaren zitten”, vertelt Fellowes.

Alvast een voorproefje krijgen we met deze korte teaser:

Op 24 januari 2022 gaat de show in première op HBO Max, een streamingsplatform dat helaas (nog) niet beschikbaar is in Nederland. Maar de series van Julian Fellowes zijn ook hier een hit, dus we twijfelen er niet aan dat The Gilded Age ook hier snel zal volgen op televisie of bij een andere streamingsdienst. We houden je op de hoogte!

Bron: Town & Country magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws