Prinses Charlene 44 jaar: opnieuw een vreemde verjaardag

Net als vorig jaar wordt de dag overschaduwd door de problemen van de Grimaldi's.

Lees ook

Twee dagen na de 65ste verjaardag van prinses Caroline viert de ándere ‘First Lady’ van Monaco haar geboortedag. Prinses Charlene mag 44 kaarsjes uitblazen, maar de omstandigheden zijn er niet naar om een groot feest te geven. “Daar houdt ze ook niet van”, meent Albert.

Klein familiefeestje

Prinses Charlene verblijft momenteel al wekenlang in een behandelcentrum, ver buiten Monaco. Of de jarige prinses op een bezoekje van haar echtgenoot, prins Albert, en kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella, kan rekenen, is niet duidelijk. De Grimaldi’s zouden Charlene voor het laatst tijdens Kerstmis bezocht hebben. En dat ook maar voor vier uurtjes.

Vorig jaar was Charlenes verjaardag ook al een twijfelachtig feestje. Hoewel ze toen nog gezond en wel bij haar familie in Monaco was, werd de dag overschaduwd door de coronacrisis én claims over een derde liefdesbaby van prins Albert. Het bleef daarom bij een bescheiden bijeenkomst. “Ze houdt niet van grote feesten”, vertelde prins Albert vorig jaar over zijn echtgenote aan PEOPLE. “We vieren het gewoon met de familie. We kunnen het niet eens groots vieren want ook privé kunnen we niet met meer dan zes personen zijn.”

44 jaar

Ook dit jaar lijkt er zéker geen knalfeest op de planning te staan voor prinses Charlene. Het is dus maar de vraag of ze vandaag bezoek krijgt in de kliniek waar ze volgens het paleis ‘nog enkele maanden’ opgenomen zal zijn om te herstellen van ‘fysieke en emotionele vermoeidheid.’ In Monaco doen ze bovendien niet mee aan de royal traditie om op verjaardagen nieuwe portretfoto’s van de jarige te delen. Dus gaat de verjaardag van Charlene onopgemerkt voorbij?

Terugkeer naar Monaco

Hoewel het hof dus duidelijk heeft gemaakt dat de Jarige Hoogheid voorlopig nog herstellende is, gaan de geruchten dat Charlene deze week tóch weer voet in Monaco zal zetten. Op 26 en 27 januari, de dagen na haar verjaardag, eert het landje namelijk zijn beschermheilige, Sainte Dévote. De feestelijkheden zijn altijd een belangrijk moment voor de Grimaldi’s, en prinses Charlene zou ‘bijzonder toegewijd’ zijn aan deze heilige. Het was vorig jaar een van de laatste keren dat we prinses Charlene in het openbaar zagen, voor haar lange ziekbed begon.

Prinses Charlene, prins Albert, prins Jacques en prinses Gabriella tijdens Sainte Dévote 2021. Beeld: BrunoPress

Sainte Dévote zou een goed moment zijn voor prinses Charlene om zich eindelijk weer te laten zien, menen veel royaltykenners. De vraag is alleen of haar gezondheid het toelaat. Eerder beloofde prins Albert ook al dat zijn echtgenote ‘gewoon’ weer aanwezig zou zijn tijdens de Nationale Feestdag in november, maar toch ontbrak de prinses toen in het paleis.

Wie weet blijft het nog even stil rondom de mysterieuze prinses, wie weet belt prins Albert vandaag toch nog even met PEOPLE om de verjaardagsplannen te onthullen: hoe Charlene haar 44 jaar ook viert vandaag, we wensen haar een bon anniversaire!

Bron: Daily Mail, PEOPLE, Royal Central | Beeld: BrunoPress

 

 

Laatste nieuws

Zie ook