Máxima vlak voor de bruiloft: ‘Ik vond Willem-Alexander helemaal niet aardig’

Een grappige terugblik naar twintig jaar geleden, een van de laatste interviews met WA en Máx voor de koninklijke bruiloft!

Twintig jaar terug in de tijd! Vandaag blikken we terug op een interview uit 2002, vlak voordat Willem-Alexander in het huwelijksbootje stapte met zijn Máxima Zorreguieta. Met heerlijke uitspraken van de piepjonge royals.

Kort voor de bruiloft

Niet lang voor 2 februari 2002, de grote dag van (destijds) kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta, schoof het Jeugdjournaal aan bij de Oranjes op kasteel Drakensteyn. De aanstaande bruid en bruidegom blikken terug op hun eerste ontmoeting én kijken vooruit naar hun gezamenlijke toekomst. Leuk interview, óók als je normaal niet klaar zit voor het Jeugdjournaal.

Eerste ontmoeting

Dat het geen liefde op het eerste gezicht was tussen Willem-Alexander en Máxima, moge duidelijk zijn. “In het begin was het niet zo goed. Ik vond hem niet helemaal aardig”, vertelt een bloedeerlijke Máxima. Ook bij de prins sloeg de vonk niet meteen over. “Zij kwam binnen met een camera en ik dacht ‘moet dat nou?'” Liefde op het tweede gezicht was het echter ook niet. “Misschien wel het derde gezicht.”

Wakker liggen van de bruiloft

Willem-Alexander geeft toe dat hij, zo kort voor dé koninklijke bruiloft van de eeuw, heus wel eens wakker ligt: “Ik denk aan alles wat nog georganiseerd moet worden. Ik wil op de dag zelf niet meer het gevoel hebben dat ik nog aan dingen moet denken.” Máx leek er daarentegen geen slapeloze nachten van te hebben: “Als het misgaat, gaat het mis, and that’s okay.” De enige zenuwen had ze vanwege haar trouwjurk. “Daar ben ik bang voor, dat ik ergens misstap. Ik heb het nog niet geoefend”, zegt ze over het dragen van haar trouwjurk, die op dat moment ‘absoluut geheim’ is.

Een grappig (en nostalgisch) interview om ‘ns terug te kijken, bijna twintig jaar ná de grote dag!

Bron: Jeugdjournaal | Beeld: © RVD – Picture Report (2001)

Laatste nieuws