Prins Albert vraagt om extra cadeautje voor Jacques en Gabriella

'Mag ik om een gunst vragen?'

Lees ook

De Olympische Winterspelen zijn in volle gang bezig. Net als veel andere staatshoofden is prins Albert – weer zonder Charlene – afgereisd naar Peking om de openingsceremonie bij te wonen. Hier ontving hij een lief cadeautje voor zijn tweeling, maar keek de prins wél een gegeven paard in de bek…


Olympische Winterspelen

Sporters, coaches, supporters en hier en daar een staatshoofd. De Olympische Winterspelen zijn voor iedereen een feest om naar te kijken. Ook prins Albert van Monaco is van de partij, met een dubbele agenda. Uiteraard was hij aanwezig om de Monegaskisch atleten te steunen, maar ook was het zijn missie om de diplomatieke betrekkingen met China te verstevigen. En wat is daar een betere locatie voor dan de Olympische Winterspelen? Precies.

Bing Dwen Dwen

Ondanks dat de royal twins Jacques en Gabriella gewoon in Monaco zijn, werden ze zeker niet vergeten. Na de ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping kreeg Albert namelijk een bijzonder geschenk voor zijn kinderen in de vorm van een beeldje. De prins zag de bui waarschijnlijk al wel hangen, en vroeg of hij om een grote gunst mocht vragen. “Kun je me er nóg een geven? Ik heb een tweeling en als ik er maar één heb…” Het beeldje was van Bing Dwen Dwen, een lieve pandabeer die de mascotte is van de Spelen. Het is een heel bijzonder cadeau, want alleen sporters die op het podium staan ontvangen het pandabeeld.

beeldje-olympische-spelen
Het beeldje van Bing Dwen Dwen. Bron: Pro Shots / SIPA USA

Toch slaagde prins Albert erin om twee stuks los te peuteren voor zijn tweeling. De Chinese president gaf er een mooie draai aan: “U heeft twee mooie Bing Dwen Dwen gekozen als souvenirs voor uw kinderen. We hopen dat als ze opgroeien, ze net zo veel van sport zullen houden als u.”

Bobsleeteam

De Olympische Winterspelen zijn overigens geen onbekende plek voor Albert. De prins was tijdens de Winterspelen van 1988, 1992, 1994, 1998 en 2002 onderdeel van het Olympisch bobsleeteam. Iets waar hij ook voor geprezen werd door de Chinese president, Xi Jinping. Albert was op zijn beurt weer ontzettend te spreken over de Olympische openingsceremonie, die “een boodschap van vrede en solidariteit afzond die precies is wat de wereld dringend nodig heeft”. Net als dat Jacques en Gabriella dringend allebei hun eigen pandabeeld nodig hebben, dus.

Bron: Hola.com | Beeld: BrunoPress, Pro Shots


Laatste nieuws

Zie ook