De dag waarop prins Albert en Charlene Wittstock hun relatie bekendmaakten

Onder het toeziend oog van 35.000 toeschouwers was daar prins Albert, met een nieuwe liefde aan zijn arm.

Lees ook

De Olympische Winterspelen zijn in volle gang: altijd een bijzonder evenement voor prins Albert en prinses Charlene van Monaco. Niet alleen omdat Albert meerdere keren deelnam als onderdeel van het weinig succesvolle Monegaskische bobsleeteam, maar ook omdat hij tijdens dit evenement zijn Charlene voorstelde aan de rest van de wereld.

Op de tribune

Goed, Charlene was natuurlijk ook geen onbekende op Olympisch gebied. Zelf deed ze mee aan de Spelen van 2000 als estafettezwemster. Maar het was in 2006, tijdens de Winterspelen in Turijn, dat ze plotseling aan de zijde verscheen van ene prins Albert van Monaco. Op 10 februari om precies te zijn: deze week exact zestien jaar geleden.

Onder toeziend oog van maar liefst 35 duizend toeschouwers in het stadion én miljoenen televisiekijkers over heel de wereld, verscheen prins Albert bij de openingsceremonie met zijn nieuwe liefde aan zijn zijde. De maanden daarvoor werd er al volop gespeculeerd over het nieuwe vriendinnetje van prins Albert. Met deze bijzondere date lieten Charlene en Albert zien dat het écht dik aan was.

Knuffelend stel

De foto’s van Albert en Charlene samen op de tribune gingen al snel heel de wereld over. De prins van Monaco toonde zich voor zijn doen behoorlijk klef. Er werd geknuffeld en er werden handjes vastgehouden, Alberts gewoonlijke verlegenheid was als sneeuw voor de zon verdwenen. “Albert stelde me op mijn gemak”, vertelde prinses Charlene later over dit moment aan Vogue. “Het was duidelijk dat we dezelfde passies hadden; we werden beiden erg emotioneel terwijl we naar de atleten keken. Sport is de gemeenschappelijke deler van ons leven.”

Royal bruid

Jarenlang werd prins Albert gezien met de ene na de andere actrice aan zijn arm, maar de juiste bruid zat er niet tussen voor de ‘playboy prince.’ Naar de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen neem je echter niet zomaar iemand mee. Had prins Albert dan eindelijk de volgende prinses van Monaco gevonden? Die vraag bleef nog lange tijd onbeantwoord. Albert en Charlene hadden elkaar al in het jaar 2000 leren kennen, en hielden af en aan contact. Toen prins Rainier III, de vader van Albert, overleed in 2005, stuurde de zwemster haar condoleances naar de prins, die haar vervolgens uitnodigde voor een diner. Hun relatie nam daarna serieuzere vormen aan, maar het duurde nog tot 2010 voordat prins Albert een fonkelende verlovingsring aan de vinger van Charlene schoof.

Verlovingsportret van Albert en Charlene. Beeld: BrunoPress

Bij de Winterspelen

Dit jaar vertrok prins Albert zonder Charlene naar de opening van de Olympische Winterspelen. Al nam hij wel een souvenirtje mee voor in het paleis. Nadat hij een beeldje van de Olympische mascotte, een pandabeer, in ontvangst had genomen, vroeg hij zonder gêne om een tweede exemplaar. “Kun je me er nog een geven? Ik heb een tweeling en als ik er maar met één aan kom zetten…” De passie voor de Olympische spelen wordt er bij de kinderen van de Grimaldi’s met de paplepel ingegoten!

Bron: Gala.fr | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook