Om deze reden steekt prinses Amalia altijd vier kaarsjes aan

Een prachtige traditie van de kroonprinses!

Lees ook

Binnen de koninklijke familie zijn er veel gebruiken en gewoontes. Ook kroonprinses Amalia heeft al een aantal eigen tradities. Eén daarvan is dat ze altijd vier kaarsjes aansteekt, en daar zit een prachtige boodschap achter. 

Vier kaarsjes

Als Amalia naar de kerk gaat, steekt ze steevast vier kaarsjes aan. Dat is natuurlijk geen willekeurig getal, elke kaars is voor een overleden familielid van de prinses. Eén kaarsje is voor prins Claus, die zij altijd Appa noemt. Hij overleed veertien maanden voordat Amalia werd geboren. Ook steekt ze een kaarsje aan voor haar tante Inés en haar opa Jorge Zorreguieta, die door de prinses liefkozend Coqui wordt genoemd. Tot slot is een kaarsje ter nagedachtenis aan haar haar oom, prins Friso – die vandaag precies tien jaar geleden om het leven kwam tijdens het skiën in Lech.

‘Niet meest gelovige persoon’

De prinses van Oranje is naar eigen zeggen ‘echt niet de meest gelovige persoon’. Desondanks heeft ze wel het gevoel dat er iets overkoepelends is. “Dat ik voor het gemak God noem. Maar ik kan er geen naam aan geven en ik heb die behoefte ook niet”, vertelt de jongste dochter van Willem-Alexander en Máxima in het boek Amalia dat is geschreven door Claudia de Breij.

Prins Friso

Het is vandaag exact tien jaar geleden dat prins Friso om het leven kwam toen hij door een lawine werd bedolven. De prins was op dat moment met zijn vriend Florian Moosbrugger buiten de piste aan het skiën, maar overleefde het ongeluk helaas niet. Zo’n twee jaar geleden is één van de ski’s die Friso droeg tijdens het fatale skiuitje gevonden op die bewuste plek. De vinder van de ski heeft eerder deze week naar buiten gebracht dat hij hem graag wil teruggeven aan de familie wanneer zij weer in Lech komen.

Bron: Boek Amalia – Claudia de Breij | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws

Zie ook