Wat betekent Charlenes afwezigheid voor de andere Wittstocks in Monaco?

Prinses Charlene is niet de enige Zuid-Afrikaanse in Monaco, ook haar broers Sean en Gareth hebben er een paleisbaantje.

Prinses Charlene is nu al bijna een heel jaar niet of nauwelijks meer in Monaco te vinden. Haar broers, Sean en Gareth Wittstock, zijn echter nog wel nauw betrokken bij het prinsdom. Maar hun bijzondere positie begint te wankelen als hun zus niet snel terugkeert, beweert Lecturas.

Prinses van Monaco

Toen de Zuid-Afrikaanse zwemster Charlene Wittstock in 2011 met prins Albert van Monaco trouwde, liet ze een groot deel van haar oude leventje achter zich. Toch hoefde ze het in haar nieuwe thuisland niet helemaal zonder familie te stellen. Haar broer Gareth verhuisde gewoon mee naar het miniscule landje aan zee, terwijl broer Sean een stukje Monaco in Zuid-Afrika vertegenwoordigt. Prinses Charlene en prins Albert hielpen hen meteen aan een baan: beide Wittstocks vervullen functies voor de royal family. Maar hoe zit het daar nu mee nu Charlene al maandenlang geen voet meer op Monegaskische bodem heeft gezet en geen royal duties meer vervult?

Sean & Gareth

Sean en zijn vrouw Chantell Wittstock zitten bijvoorbeeld samen in het bestuur van de Princess Charlene of Monaco Foundation South Africa, een stichting van de prinses die zich er vooral op richt om verdrinkingsgevaar bij kinderen te voorkomen. Ook treden Sean en Chantell soms op als woordvoerder voor prinses Charlene. Volgens Lecturas waren hielden Charlenes broer en schoonzus haar ook gezelschap toen de prinses maandenlang vanwege ziekte vastzat in Zuid-Afrika.

Gareth Wittstock, Roberta Armani, en prinses Charlene in 2017. Beeld: BrunoPress

Gareth is op zijn beurt betrokken bij een andere koninklijke organisatie van zijn zus, de Fondation Princesse Charlène de Monaco, die liefdadigheidsevenementen en sportevenementen organiseert. Nu prinses Charlene zelf geen koninklijke taken vervult, heeft ze Gareth de leiding gegeven over al het werk binnen deze stichting. Zo blijft zijn werk in Monaco gewoon doorgaan, maar erg gunstig is het niet dat de naamgever van de stichting al maandenlang uit beeld is verdwenen. Spaanse media suggereren zelfs dat de Wittstocks moeten vrezen voor hun baan als prinses Charlene niet snel terugkeert naar het prinsdom. De vrouw van prins Albert verblijft namelijk al een aantal maanden in een kliniek in Zwitserland. Daarvoor onderging ze meerdere operaties in Zuid-Afrika. Haar laatste openbare verschijning is inmiddels meer dan een jaar geleden.

Mobiel zwembad

Ondertussen doen Sean en Gareth gewoon hun royal ding. Zo introduceerde de Fondation Princesse Charlène deze week nog een ‘mobiel zwembad’, oftewel een vrachtwagentrailer waarin een zwembad, inclusief douches en kleedkamers, is vervaardigd. Op die manier kunnen jongeren die in een gemeente zonder zwembad wonen, toch leren baantjes trekken. Je kunt wel zeggen dat Charlene en de andere Wittstocks hun passie voor zwemmen nooit uit het oog zijn verloren!

Waar Sean nog steeds veel tijd in Zuid-Afrika doorbrengt, is Gareth helemaal ingeburgerd in Monaco. Daar wordt hij zo nu en dan gezien in het gezelschap van hun zwager, prins Albert, en hun neefje en nichtje prins Jacques en prinses Gabriella. Hij trouwde in 2015 in Monaco met danseres Roisin Galvin, die hij via vrienden van prins Albert ontmoette. Omdat Gareth zich bekeerde tot het katholicisme, de staatsreligie van Monaco, én de peetoom van prinses Gabriella mocht worden, wordt hij weleens grappend ‘De graaf van Monaco’ genoemd. Naar verluidt zou hij het ook uitstekend kunnen vinden met prinses Caroline. En da’s geen kleinigheidje, want de oudere zus van prins Albert wordt wel gezien als de First Lady van Monaco.

Ook prinses Charlene zal ervoor zorgen dat haar broers wel goed zitten. “Mijn echte vrienden, dat zijn mijn familieleden”, vertrouwde de prinses eerder toe aan Tatler. “Mijn moeder en mijn broers zijn de enige mensen die ik nodig heb en die ik vertrouw.” Eh, en Albert dan?

Bron: Lecturas, Gala, Monaco Tribune | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws