Oh? Prudence Featherington uit Bridgerton is de dochter van déze Downton Abbey-acteur

Kostuumdrama zit in de familie!

Nu het tweede seizoen op Netflix is verschenen, zijn we weer helemaal verslingerd aan Bridgerton. In de nieuwe afleveringen is ook ‘Prudence Featherington’ niet te missen. Maar wist je al dat de actrice die deze rol speelt een bijzondere connectie heeft met dat ándere razend populaire kostuumdrama?

Prudence Featherington

De rol van Prudence, een van de Featherington-zussen die in de serie op zoek is naar een suitor, wordt gespeeld door Bessie Carter. En Bessie is zeker niet de eerste binnen de familie die een groot succes heeft in het kostuumdrama-wereldje. Haar eigen ouders zijn namelijk te zien in Downton Abbey en binnenkort ook in The Crown.

Beeld: Bridgerton

Jim Carter en Imelda Staunton

De vader van de 27-jarige Bessie is Jim Carter, die in Downton Abbey de strenge maar goedhartige butler Carson speelt. En ook Bessie’s moeder, Imelda Staunton, is te zien in de Downton Abbey-film als Maud Bagshaw, al is ze bekender van haar rol in de Harry Potter-films. Daarnaast heeft Imelda nog een glansrijke rol in de wacht gesleept. In het vijfde en zesde seizoen van The Crown, waarvan de opnames net zijn begonnen, zal zij Queen Elizabeth vertolken.

Maar nu zijn de spotlights vooral nog op Bessie gericht. “We zijn dolblij, het is zo’n groot succes. Bessie vond het ook geweldig om te doen, dus ik ben blij voor haar”, vertelde vader Jim trots over de rijzende ster van zijn dochter na het succesvolle eerste seizoen van Bridgerton.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bessie Carter (@missbessb)

De Downton Abbey-film was de eerste keer dat Jim en Imelda samen op het witte doek te zien waren. Ook kon Imelda daar alvast de koninklijke kneepjes van het vak leren: ze speelde namelijk hofdame van Queen Mary.

En, zou er nog een kostuumdrama in de maak zijn waarbij we de héle familie kunnen zien schitteren?

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress, Bridgerton

Laatste nieuws