Hierom weigerde William jarenlang om met z’n grote liefde Kate te trouwen

Het duurde jaren voor het stel besloot in het huwelijksbootje te stappen.

‘Waity Katie’ was de bijnaam die Kate Middleton kreeg gedurende de tijd dat ze aan het daten geslagen was met de Britse prins William. Het duurde zo’n acht jaar voordat de verliefde studenten in het huwelijksbootje stapten.

Goede reden

William en Kate werden op 21-jarige leeftijd verliefd. Ze studeerden beiden op dezelfde universiteit. Hoewel het liefde op het eerste gezicht was, bleef een royal aanzoek uit. Maar daar had de prins een erg goede reden voor, schrijft biografe Katie Nicholl.

Biografie over het stel

Royaltywatcher Nicholl bracht tien jaar geleden een boek uit getiteld The Making of a Royal Romance. Daarin onthult ze onder meer dat de Britse prins William niet echt stond te springen om te huwen met z’n vriendin Kate Middleton. Daar had hij echter een goede reden voor, zegt Nicholl. Hij wilde namelijk niet in dezelfde val trappen als z’n ouders, prins Charles en prinses Diana.

Onder druk

“Hij [William] was zich ervan bewust dat zijn vader onder druk gezet was om met Diana te trouwen, omdat ze gezien werd als een geschikte bruid. William was terughoudend om aan een soortgelijke druk toe te geven en zwoer dus om zich niet naar het altaar te haasten. Hij maakte zijn gevoelens daarover erg duidelijk, en vertelde een journalist in een onbewaakt moment dat hij geen plannen had om te gaan trouwen“, aldus Nicholl.

Harry eerder aan de beurt

“Kijk, ik ben slechts 22 jaar oud, in hemelsnaam. Ik ben te jong om nu al te trouwen. Ik wil niet trouwen tot ik minstens 28 of 30 jaar oud ben”, zou William hebben gezegd. Wills ging er zelfs van uit dat Harry eerder zou gaan trouwen dan hijzelf. En Kate aanschouwde alles rustig. “Als het Kate al kwetste dat William suggereerde dat prins Harry waarschijnlijk eerder zou trouwen dan zij, liet ze dat niet zien”, schrijft Nicholl. Ook Kate zou namelijk geen haast hebben gehad om een getrouwde vrouw te worden – al leverde hun lange relatie haar wel de bijnaam ‘Waity Katie’ op.

Bron: The Making of a Royal Romance, HLN.be | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws