Leuk! Zó ziet de moeder van prinses Laurentien er dus uit

De schoonmoeder van prinses Laurentien kennen we natuurlijk allemaal. Maar hoe ziet haar eigen moeder er eigenlijk uit?

Lees ook

Toen ze in 2001 met prins Constantijn in het huwelijksbootje stapte, kreeg Laurentien Brinkhorst er een world famous schoonmoeder bij: Beatrix, destijds de koningin van ons land. Maar hoe ziet Laurentiens eigen moeder er eigenlijk uit? We vonden een leuk kiekje van de ‘andere oma’ van Eloise, Claus-Casimir en Leonore.

Jantien Brinkhorst

Prinses Laurentien werd in 1966 geboren als dochter van Laurens Jan Brinkhorst en Jantien Brinkhorst-Heringa. Hoewel meneer Brinkhorst jarenlang bekend was als politicus, leven de ouders van Laurentien nu bijna volledig buiten de schijnwerpers. In tegenstelling tot Beatrix is het voor Jantien geen alledaagse kost om rode lopers te bewandelen, evenementen bij te wonen of zich onder andere royals te begeven. Toch konden we onlangs wel een glimp van haar opvangen. De Brinkhorstjes waren namelijk in het openbaar te zien tijdens een evenement van kleindochter Eloise in 2021.

Jantien en Laurens

Met ouders die ‘Laurens’ en ‘Jantien’ heten, is het makkelijk te raden waar de naam van prinses Laurentien vandaan komt. Juist ja, de prinses is vernoemd naar haar beide ouders. Fun fact: eerst ging Laurentien door het leven onder haar roepnaam Petra, maar op latere leeftijd besloot ze toch om voortaan haar tweede voornaam te gebruiken.

Samen op de foto

Oud-politicus Laurens Brinkhorst en zijn vrouw Jantien waren in de zomer van 2021 te gast bij een evenement van hun kleindochter Eloise, die een smakelijke samenwerking met ijsmerk Magnum was aangegaan. Tijdens de bijbehorende tentoonstelling werd het breed glimlachende stel op de kiek gezet. En, herken je prinses Laurentien een beetje terug in de looks van haar ouders? Wij wel!

Laurens Jan Brinkhorst en Jantien Brinkhorst Heringa bij de expositie LAYERED van Eloise van Oranje x Magnum. Beeld: BrunoPress

Gedeelde liefde

Het is al een beetje te zien aan de vrolijke ketting die de schoonmoeder van prins Constantijn op bovenstaande foto draagt: haar liefde voor couture en speelse sieraden heeft Jantien met haar dochter Laurentien gemeen. Volgens Vorsten was het Jantien die de prinses al voor haar koninklijke bruiloft kennis liet maken met modemerk Hardies, een designer die nog altijd bij Laurentien in de kast hangt.

Verder weten we bijzonder weinig over de moeder-dochter-band van prinses Laurentien en Jantien. Zoals ’t een royal betaamt, laat de schoonzus van de koning zich niet vaak uit over haar privéleven. We hebben vooral aan Eloise te danken dat we af en toe tóch een kijkje achter de schermen krijgen.

Bron: Koninklijk Huis, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook