Kate Middleton rockt van top tot teen een high street look

Royal of niet: af en toe wil je gewoon kleding die íets betaalbaarder is.

Lees ook

In veel gevallen dragen royals outfits met een prijskaartje waar we niet zo vrolijk van worden. Toch komt er af en toe een uitzondering voorbij. Met name hertogin Kate Middleton draagt soms ineens high street kleding, van relatief betaalbare merken uit de winkelstraat. Ook gisteren was weer zo’n dag.

Meer leren over liefdadigheidswerk

Gisteren waren de hertog en hertogin van Cambridge op bezoek bij het Londense hoofdkantoor van de Disasters Emergency Committee. Dat is een overkoepelende groep van Britse liefdadigheidsinstellingen die fondsen werven voor noodhulp – een soort giro555 dus. Op dit moment besteden zij veel aandacht aan de situatie in Oekraïne. William en Kate waren er om in gesprek te gaan met de personeelsleden en meer te leren over hun werk.

Chic en stijlvol

Het doel van de meeting was natuurlijk mooi en laat zien dat William en Kate maatschappelijk betrokken zijn. Bij royals is het echter zo dat er niet alleen kritisch naar hun acties, maar ook naar hun outfits wordt gekeken. Kate zag er zoals altijd weer uit om door een ringetje te halen. Ze droeg een stijlvolle, crèmekleurige jurk met daaroverheen een blazer in een lichte taupe-tint. Ze combineerde die kledingstukken met een nauw aansluitende, zwarte broek en nette zwarte pumps.

goed-in-beeld

Kates volledige outfit goed in beeld. Foto: BrunoPress

Speurtocht

Zoals altijd ging de pers meteen met de outfit van Kate aan de haal. Waar zouden de kledingstukken vandaan komen? Meestal levert dat enigszins een teleurstelling op, omdat we er dan massaal achterkomen dat het om een budget gaat waar we zelf niet over beschikken. Toch heeft Kate gisteren weer eens laten zien dat je niet per se duizenden euro’s per kledingstuk kwijt hoeft te zijn.

Reiss en LK Bennett

De blazer die Kate gisteren droeg, blijkt afkomstig van het merk Reiss. Het gaat om het model ‘Larsson’, waar je gemiddeld tussen de 360 en 395 euro voor betaalt. Toegegeven: dat is nog altijd behoorlijk aan de prijs. Het is echter niet het Chanel- of Dior-achtige prijskaartje die je bij een gemiddelde royal outfit zou verwachten. Ook Kates broek is door speurders gevonden op het internet. Het gaat om het model ‘Frieda’ van het merk LK Bennett, waar je gemiddeld 150 euro voor betaalt. Ondanks de prijzen gaan er ineens een stuk meer exemplaren van die kledingstukken over de (digitale) toonbank. Als je ze nog wilt scoren, moet je er dus snel bij zijn!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook