Wie hebben we daar? Oudste zoon prinses Christina op pad met tante Margriet

Bernardo Guillermo, de oudste zoon van wijlen prinses Christina, laat zich weer eens in het openbaar zien.

Lees ook

We zien hem niet vaak, maar afgelopen weekend stond Bernardo Guillermo, de oudste zoon van prinses Christina, weer eens voor de lens. Met zijn tante, prinses Margriet, woonde hij het naar zijn moeder vernoemde prinses Christina Concours bij. Kijk mee!

Prinses Christina Concours

Met eindelijk weer een ‘normale’ Koningsdag voor de deur, kunnen we deze week een hoop Oranjes zien die de afgelopen twee jaar nauwelijks in beeld zijn geweest. Dit weekend kregen we alvast een voorproefje, toen prinses Margriet met haar neven Bernardo en prins Jaime (van prinses Irene) aanwezig was bij het prinses Christina Concours, een muziekconcours voor kinderen en jongeren.

Prinses Margriet nam na het overlijden van Christina in 2019 de functie van haar zusje over als lid van het Comité van Aanbeveling van het concours. Dat zij bij de prijsuitreiking óók een zoon van prinses Christina meenam, was een leuke verrassing.

Prinses Margriet met Bernardo Guillermo. Beeld: BrunoPress

Bernardo Guillermo

De 44-jarige Bernardo is de oudste van de drie kinderen van wijlen prinses Christina. Hij heeft nog een jongere broer, Nicolas, en jongere zus, Juliana. Alle drie verschijnen ze nauwelijks in het openbaar.

De industrieel designer woonde eerder in Wassenaar en New York, maar is nu neergestreken in Londen. Een paar jaar lang was Bernardo getrouwd met de Amerikaanse Eva Marie Prinz Valdez. Dochter Isabel Christina werd een paar maanden voor de bruiloft geboren, op 13 april 2009. In september 2011 volgde zoon Julián Jorge. De twee gingen uit elkaar toen aan het licht kwam dat Eva een relatie had met een andere man. Toen Eva naar Londen besloot te verhuizen, verkaste Bernardo alsnog mee om in de buurt van de kinderen te blijven. Het leverde hem bovendien een nieuwe liefde op. In de Britse hoofdstad ontmoette hij architecte Georgina Turvey, met wie hij vermoedelijk sinds 2018 samen is. Bernardo heeft zijn eigen designstudio en is gespecialiseerd in op maat gemaakte meubelstukken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Georgina Turvey (@georgieturvey)

Prinses Margriet verwelkomde haar neefje hartelijk terug in Nederland, met een knuffel en drie zoenen op de wang. Ook voor het zusje van koningin Beatrix was deze uitreiking van het Prinses Christina Concours een primeur: vanwege de eerdere coronamaatregelen was het de eerste keer dat ze de prijzen in een volle zaal aan de jongeren kon overhandigen. Het blijft leuk om de royals weer back in action te zien!

Bron: Vorsten, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook