Hertogin Kate krijgt geen genoeg van haar nieuwe accessoire

De Duchess maakte gisteren onverwacht haar opwachting bij Westminster Abbey, en deed dat beeldig als altijd.

Lees ook

We schreven het eerder al: om de haarband kun je niet heen dit jaar. Hertogin Kate bewijst het maar weer eens. En hé, waar kennen we dat japonnetje ook alweer van?

Anzac Day

Een surprise appearance van Kate Middleton maandagmiddag. De hertogin verscheen samen met prins William bij Westminster Abbey voor Anzac Day, een dag waarop de mensen uit Australië en Nieuw-Zeeland worden herdacht die zijn omgekomen tijdens oorlogen.

Beeld: BrunoPress

Wit dragen tijdens een dodenherdenkingsdienst is misschien niet de meest algemene keuze, maar op Anzac Day is het geoorloofd. De kleuren staan symbool voor ‘onschuld’ en ‘waarheid.’ Een mooi staaltje outfit recycling is het bovendien ook. De hertogin droeg de manteljurk van Alexander McQueen al minstens drie keer eerder, onder andere bij de doop van prinses Charlotte in 2015:

De doop van prinses Charlotte. Beeld: BrunoPress

Ook de pareloorbellen van Kate kunnen je bekend voorkomen. Ze komen oorspronkelijk uit de collectie van prinses Diana, maar de laatste jaren zijn ze ook bij de hertogin van Cambridge in trek.

Headband trend

En die haarband? Ook dat is geen nieuwigheid uit de kleedkamer van Kate, maar de laatste maanden is de Duchess een steeds grotere liefhebber geworden. Snappen we, want het is net iets moderner dan een hoed of fascinator, maar even chic. En minder kans op wegwaaigevaar, dat is ook altijd mooi meegenomen.

Beeld: BrunoPress

De haarband komt uit het Londense hoedenatelier Jane Taylor, waarbij je zo’n 600 euro neertelt voor een exemplaar. Vorige week tijdens Pasen toonde Kate zich ook al fan van dit merk, met een blauwe haarband.

Kate tijdens Pasen 2022. Beeld: BrunoPress

De haarband stond al hoog op de accessoire-trendlijst voor de zomer van 2022, en Kate Middleton laat zien dat ze ‘m dubbel en dwars haar royal seal of approval heeft gegeven. Zolang ze nog geen kroon op haar hoofd hoeft te dragen, brengt Kate het er uitstekend van af met een haarband!

Bron: Elle UK, Vogue UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook