Kunnen prinses Beatrice en prinses Eugenie nog een royal titel krijgen?

Gaat er iets veranderen voor de zusjes?

Lees ook

De zusjes Beatrice en Eugenie dragen – al sinds hun geboorte – beiden de titel van prinses. Sommige royals krijgen naarmate ze ouder worden en bepaalde maatschappelijke taken vervullen, extra titels. Kunnen Beatrice en Eugenie die eigenlijk ook krijgen?


Koninklijke rol

De dochters van prins Andrew en Sarah Ferguson zijn al heel hun leven prinses. Echter, dit kan veranderen wanneer prins Charles, hun oom, de troon bestijgt. Hij kan beslissen om de titels van Eugenie en Beatrice te veranderen. Royal experts denken echter niet dat hij dit zal doen. “Ik denk niet dat ze een formele koninklijke rol zullen hebben”, vertelde koninklijk expert Richard Kay aan Mail Online.

Toekomstplannen

“De Prins van Wales heeft zijn plannen voor de toekomst heel duidelijk gemaakt, en dat is een afgeslankte koninklijke familie. Een uitbreiding met de York-dochters om de koninklijke zaak te helpen, zal waarschijnlijk niet gebeuren”, vervolgde hij. “Ze zullen van tijd tot tijd een rol spelen. Het lijkt erop dat ze een koninklijke rol willen hebben, maar ze hebben een fulltime leven buiten de koninklijke plicht.”

Hun moeder, Sarah Ferguson, Duchess of York, is al jarenlang geen Royal Highness meer. Toen ze in de jaren negentig scheidde van prins Andrew, leverde ze dat koninklijke privilege al in. Wel mocht ze zichzelf hertogin van York blijven noemen, naar de titel van haar ex. Daar komt nu geen verandering in, meent een koninklijke bron van de Daily Mail (via Marie Claire): “Dat is sinds haar scheiding haar titel gebleven en zo blijft het ook. Andrew is nog steeds de hertog van York, dus het kan gewoon.” Alleen als Fergie besluit om met iemand anders te trouwen, moet ze definitief afscheid nemen van haar titel.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress


Laatste nieuws

Zie ook