Prinses Mette-Marit en prinses Ingrid Alexandra in vol ornaat

De Noorse royals pakken hun momentje.

De Noorse nationale feestdag is terug van weggeweest. En anders dan bij onze Koningsdag, is het zelden een verrassing wat de royals daarbij aantrekken. 

Traditioneel tuttig of niet, de prinsessen kunnen het goed hebben!

Royal feestje

Niet alleen voor de Oranjes is 17 mei een feestelijke dag, vanwege de verjaardag van Máxima, ook in de Noorse koninklijke agenda staat de datum dik omlijnd. Daar staan ze namelijk stil bij de invoering van de grondwet in 1814, jaarlijks een feest dat vooral voor kinderen groots gevierd wordt. Ook is het een traditioneel wuifmomentje voor de royals. Dit jaar mét koninklijke viervoeters.

Goed gekleed

Geen twijfels bij de dames over couture op deze feestdag. Traditiegetrouw draagt de koninklijke familie Noorse klederdracht. Zelfs de honden droegen de Noorse kleuren om hun hals, terwijl prins Sverre dit jaar de traditie over leek te slaan met een alledaags pak.

Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

En een lief vader-dochter plaatje van kroonprins Haakon en prinses Ingrid Alexandra. De toekomstige kroonprinses zien er beeldig uit!

Haakon en Ingrid
Asker, 17-05-2022
Crown Prince Haakon and Crown Princess Mette Marit and their children Princess Ingrid Alexandra and Prince Sverre Magnus attend the Children’s Parade at the Norwegian National Day.
Copyright; Royalportraits Europe/Bernard Ruebsamen

Wuiven maar

Kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit, hun twee kinderen prinses Ingrid en prins Sverre en de twee trouwe viervoeters stonden ’s ochtends vroeg klaar op het bordes om te zwaaien naar langskomende kinderen. Later op de dag trok het kroonprinselijk gezin naar de hoofdstad om daar vanaf het balkon van het koninklijk paleis nog een keer te wuiven naar het publiek, nu samen met koning Harald en koningin Sonja. De traditionele klederdracht had prinses Ingrid Alexandra daarbij weer verruild voor een lila jas en een glamorous zonnebril. We kijken uit naar meer foto’s!

Bron: Blauw Bloed | Beeld:  BrunoPress

Laatste nieuws