Meghan Markle betuigt steun aan slachtoffers schietpartij Texas

Ze legde bloemen neer en was zichtbaar geëmotioneerd.

Lees ook

Afgelopen dinsdag vond er een verschrikkelijke schietpartij plaats bij de Robb Elementary School in Texas. Daarbij kwamen negentien kinderen en twee volwassenen om het leven. Diverse beroemdheden hebben inmiddels hun steun betuigd, onder wie hertogin Meghan

Witte rozen

De hertogin van Sussex reisde donderdag af naar Texas. Ze bezocht een herdenkingsplek bij het lokale gerechtsgebouw, dat in de buurt ligt van Robb Elementary School. Daar legde ze een boeket witte rozen met een paars lint bij het kruis voor de 10-jarige Uziyah Garcia, die de schietpartij niet heeft overleefd.

Zo anoniem mogelijk

Een van Meghans woordvoerder heeft aan HELLO! vermeld dat de hertogin op eigen initiatief naar Texas is gegaan. Ze heeft het verder ook nergens aangekondigd, zodat ze in alle anonimiteit haar respect en steun kon betuigen aan de lokale gemeenschap. Ook haar outfit heeft ze om die reden zo onopvallend mogelijk gehouden: ze koos voor jeans, een wit shirt, witte sneakers en een baseball cap. Wel was er een cameraploeg ter plaatse, en het blijft onduidelijk of de hertogin die zelf heeft ingeschakeld.

Erg emotioneel

Meghan werd bij haar bezoek begeleid door het hoofd van de beveiliging, Alberto Alvarez, voormalig bodyguard van Michael Jackson Ze negeerde elke vorm van pers en was zichtbaar ontdaan. Niet gek ook, gezien de situatie en het feit dat de hertogin zelf twee kleine kinderen heeft.

Niet veilig

Naast Meghan hebben diverse andere bekendheden zich over de situatie uitgesproken, in de hoop dat er in de VS strengere regels komen voor wapenbezit. Onder hen is Selena Gomez, die zelf uit Texas komt. Zij deelde op social media haar zorgen over de toekomst. “Vandaag zijn er in mijn thuisstaat Texas 18 onschuldige leerlingen gedood die alleen maar probeerden om iets te leren. […] Als kinderen op school al niet veilig zijn, waar dan wel?”

Bron: HELLO! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook