Fietsen met een lange rok of jurk doe je zo

In ieder geval niet met één hand aan het stuur en de andere hand krampachtig om je lange rok.

Wanneer de zon zich laat zien en de temperaturen boven de twintig graden komen, trekken wij onze favoriete midi- en maxi-jurken weer uit de kast. Maar als we voor een snelle boodschap dan even op de fiets willen springen, beginnen de problemen. Want hoe fiets je elegant met een lange rok of jurk aan? 

Elegant op de fiets

Het is misschien niet het toppunt van glamour, maar handig is-ie wel: onze fiets. Maar fietsen met een lange rok of jurk? Dat gaat ons helaas nog niet zo fijntjes af. Met een wijde rok loop je al snel het risico dat hij tussen je spaken terechtkomt, en in een strakke rok opstappen? Koningin Máxima doet het simpel lijken, maar dat gaat er helaas niet zo lady like aan toe bij ons.

Je herkent het vast wel: met één hand aan het stuur en de ander op je schoot probeer je je jurk of rok op de juiste plek te houden, maar een klein windstootje kan al gauw voor veel problemen zorgen. Gelukkig is er een heel simpele truc om een stuk eleganter te fietsen met een lange jurk of rok. De benodigdheden? Een elastiekje, en een muntje.

Koningin Máxima op de fiets tijdens de opening van het Máximapark in Utrecht, 2011 | Beeld: BrunoPress

Ideale truc

Om te voorkomen dat je de hele weg je jurk moet vasthouden, gebruik je simpelweg een muntstuk van bijvoorbeeld 50 cent. Duw deze aan de achterkant van je rok naar voren, tussen je benen door. Aan de voorkant pak je de munt vervolgens vast door de stof heen, en wikkel je het elastiekje er stevig omheen.

Nu heb je de voor- en achterkant van je rok in feite aan elkaar vastgemaakt, waardoor er twee pijpen ontstaan zoals met een gewone broek. Zo kun je makkelijk op de fiets stappen, zónder zorgen over inkijk, opvliegende stof, of kleding tussen je spaken. Graag gedaan!

Bron: Grazia, Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws