Abbey Hoes behoorlijk geschrokken van haatreacties na winnen titel ‘mooiste vrouw’

Ze roept iedereen op om elkaar in hun waarde te laten.

Lees ook

Begin deze maand werd actrice Abbey Hoes door het blad FHM uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. Sindsdien heeft ze online ontelbaar veel haatreacties ontvangen. Ze heeft besloten er aandacht aan te besteden op haar Instagram-pagina, om de haters een halt toe te roepen.

Ondanks gewenning toch verbaasd

Abbey is behoorlijk geschrokken van alle vervelende reacties die ze heeft gekregen. “Ik wilde eigenlijk mijn mond houden en het allemaal negeren, maar dat zou niet goed voelen”, schrijft ze bij een zwart-witfoto op haar Instagram Stories. “Ik heb nog nooit zo’n stroom haat en nare berichten over me heen gehad als na het winnen van de FHM-award. Ik ben wel wat gewend, maar jeetje mensen!”

Gewoon een mens

Abbey noemt ook een aantal voorbeelden van vervelende reacties. “Te dik, te onbekend, verbouwd, te kleine tieten, ‘ik zou mijn hond er nog vanaf trekken’….. Weet dat er aan de andere kant van jouw dm, reactie, krantenkop of YouTube-filmpje ook gewoon een mens zit.”

abbey-screenshot-1

screenshot-abbey-2

Lief zijn voor elkaar

Toch ligt Abbey er naast eigen zeggen niet wakker van. Bij een plaatje van een internet meme schrijft ze: “Begrijp me niet verkeerd: leuk is anders en kwetsend is het ook. Maar mijn reden van dit bericht… Wees toch lief voor jezelf en voor elkaar”, schrijft ze. “Vuur bestrijd je niet met vuur, haten lost niks op. Normaliseer het niet.” Wij zijn het daar volledig mee eens. Think before you write, daar wordt de wereld een stuk mooier van.

Bron: LINDA. | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook