De royals zijn gearriveerd op Wimbledon!

De Tindalls trappen af bij het tennistoernooi.

Lees ook

De tennisspelers op Wimbledon kunnen altijd op koninklijke toeschouwers rekenen. Sinds 1922 – precies honderd jaar geleden – is er zelfs een speciale Royal Box gereserveerd op de tribune voor alle Koninklijke Hoogheden.

Maar waar blijven ze? Het blijft vooralsnog rustig in de Royal Box, al wisten de Tindalls daar dinsdag toch de aandacht te trekken.

Tortelduifjes op de tribune

De meeste royals weten hun weg naar het prestigieuze tennistoernooi wel te vinden. In voorgaande jaren zagen we onder andere hertogin Kate, prins William, prins Charles, hertogin Camilla, hertogin Meghan, prinses Beatrice en prins Edward in de Royal Box.

De ‘grote namen’ hebben zich deze week nog niet laten zien, maar toch trok de koninklijke tribune afgelopen dinsdag behoorlijk de aandacht. Zara Tindall, de dochter van prinses Anne, had het daar behoorlijk gezellig met haar echtgenoot Mike.

Wat ’n liefde

De Tindalls konden volgens de Britse media niet van elkaar afblijven terwijl ze naar de tenniswedstrijd keken. Handjes vasthouden, knuffelen, af en toe een zoen uitwisselen – zoveel zoete momentjes zien we niet vaak in het openbaar bij de royals!

Volgens etiquette-expert Myka Meier kunnen Zara en Mike gewoon lekker hun gang gaan, of ze nu in de Royal Box zitten of niet. Er zijn geen formele regels wat het tonen van affectie betreft, legt ze uit aan PEOPLE“Het wordt leden van de koninklijke familie niet verteld wanneer ze wel en niet een public display of affection kunnen laten zien, men vertrouwt erop dat ze zelf kunnen aanvoelen wanneer het wel of niet gepast is.”

Welke royals komen nog meer?

Welke koninklijke tortelduifjes kunnen we deze weken nog meer verwachten in de Royal Box van Wimbledon? Meestal wordt de komst van een prins, prinses of hertogin pas één dag van tevoren vermeld. Over een bezoekje van William, Kate of andere senior royals is nog niets bekend. Tot veel opschudding hoeft het niet (meer) te lijden, in ieder geval. Tot aan 2003 moesten alle spelers een buiging of reverence maken voor de aanwezige leden van de koninklijke familie, maar daar hoeven de tennistalenten zich nu niet meer druk over te maken. Alleen voor de Queen óf voor prins Charles moeten deelnemers nog de traditionele buiging maken vanaf het veld.

Bron: Wimbledon, People, Express | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws

Zie ook