Last van irritatie op je bovenbenen tijdens de hitte? Dit kun je eraan doen

Gelukkig zijn er heel wat opties om uit te kiezen.

Heerlijk die warme dagen, de zomerjaponnetjes mogen eindelijk de kast weer uit. Nadeel is wel dat daar wat ongemakken bij komen kijken. Zo kan er veel wrijving ontstaan op onze bovenbenen en dat kan op den duur best pijnlijk worden. Met de volgende tips voorkom je irritatie.

1. Primer

Het belangrijkste wat je moet doen is de wrijving tussen de bovenbenen minimaliseren die door transpiratie ontstaat. Dit kun je doen door bijvoorbeeld make-up primer aan te brengen. Zo wordt er een extra laagje gevormd op je benen en zul je minder snel gaan zweten. Een deodorantroller heeft hetzelfde effect.

2. Vaseline

In plaats van het extra droog te maken, kun je er ook voor kiezen om je benen extra zacht te maken met bijvoorbeeld vaseline. Smeer hiervan een beetje op je benen en ze zullen lekker zacht aanvoelen en niet langer voor irritaties zorgen wanneer ze tegen elkaar schuren. Ideaal toch?

3. Biker shorts

Iets wat tegenwoordig weer helemaal in is, zijn de langere sportbroekjes, ook wel biker shorts genoemd. Wederom zorgt dit voor een extra laagje tussen je benen, maar deze blijft gegarandeerd de hele dag goed. Ook zou je natuurlijk kunnen kiezen voor corrigerend ondergoed, dat daarnaast natuurlijk ook nog een mooie shape geeft aan dat leuke japonnetje.

4. Flowy kleding

Ja, die kokerrok is natuurlijk hartstikke chic, maar er is niet veel ruimte voor je benen om vrij te bewegen. Irritatie is bijna onvermijdelijk! Kies daarom als het echt erg warm is voor wat lossere jurken of rokken. Naast dat ze erg mooi vallen, is dat ook lekker luchtig en kunnen je benen wat vrijer bewegen.

5. Goed drinken

Eigenlijk is deze tip altijd nuttig. Met het warme weer moet je gewoonweg genoeg water drinken, daar zitten een heleboel voordelen aan. We voegen deze toe aan dat lijstje: het drinken van voldoende water helpt om de doorbloeding te bevorderen. Dit zorgt ervoor dat je huid minder irriteert. Ook een koude douche kan hierbij helpen – al hebben we daar niet altijd zin in. We houden het bij een groot glas verfrissend water!

Bron: Dingen Voor Vrouwen, Women’s Health | Beeld: Pexels

Laatste nieuws