Wauw! De Spaanse prinsessen op chic

Leonor en Sofía stelen deze week de show.

Zomervakantie? Daar lijkt het niet op voor de Spaanse prinsessen Leonor en Sofía. Nu ze even geen huiswerk en lange schooldagen meer hebben, roept de royal plicht. Zo woonden ze maandagavond met hun ouders een chique prijsuitreiking bij.

Koninklijk seizoenswerk

Dat prinses Leonor vakantie heeft van haar kostschool in Wales, zullen we weten ook. Plotseling duikt de troonopvolgster overal in Spanje weer op, zoals afgelopen zondag bij het Dalí Museum in Figueres, met haar zusje Sofía.

Prinsessen Leonor en Sofia in Figueres, 3 juli 2022. Beeld: BrunoPress

Een dag later was het tijd om de zomerjurken en espadrilles om te ruilen voor galakleding en pumps. De royal sisters werden maandagavond door hun ouders meegenomen naar de uitreiking van de Girona Foundation Awards in Barcelona. Omdat één van Leonors titels ‘Prinses van Girona’ is, was het de taak van de zestienjarige prinses om de prijzen uit te reiken en een tweetalige toespraak te houden. Dat kunnen we dus wel vakantiewerk noemen!

Sofía, Leonor en Letizia bij de prijsuitreiking. Beeld: ProShots

Op chic

Als een van de hoofdrolspelers van de avond, ging prinses Leonor op chic. Keurig knotje, pastelblauwe off-shoulder jurk van MIPHAI en een paar Carolina Herrera’s aan haar voeten. Wat een dame wordt Alexia’s klasgenote zo!

Infanta Sofía droeg een wijdvallend pak van Bruna met flats van Carolina Herrera (die prinsessen hebben een jaloersmakende schoenenkast voor twee pubers) – maar wat vooral opviel is dat ze de krultang heeft ontdekt.

Beeld: ProShots

Misschien dat de Spaanse zussen hun schoenen van hun moeder hebben geleend, want ook koningin Letizia kwam op Carolina Herrera’s aanzetten. Haar japon is van Bouret (en nee, dat is geen afgezakte schouder of losgeschoten halslijn, dat is couture!)

Rolmodellen

Dat de puberprinsessen juist deze dagen volop te zien waren, is misschien niet zo vreemd. De Girona Foundation Awards richten zich namelijk vooral op jongeren. De prestigieuze prijzen worden uitgereikt aan jonge talenten die een rolmodel voor andere jonge mensen kunnen zijn, op het gebied van cultuur & literatuur, business, maatschappij, wetenschappelijk onderzoek en internationale projecten. “Voor de allereerste keer gaan de prijzen naar vijf vrouwen”, benadrukte prinses Leonor in haar toespraak. “Mijn zus Sofía en ik hebben jullie projecten gezien en we zijn onder de indruk. En dankbaar!”

Bron: UFO No More, Vorsten | Beeld: ProShots, BrunoPress

Laatste nieuws