Nice to know: hoe lang zijn deze royal ladies eigenlijk?

Niet belangrijk om te weten, wel leuk om te weten. Is Kate langer dan Máxima? En hoe lang is de Queen nou echt?

Sommige dingen zijn niet belangrijk om te weten, maar wel leuk om te weten. Weet jij bijvoorbeeld hoe lang Máxima is? Torent Kate (zonder hakken) boven Meghan uit of juist andersom? En is de Queen nu echt zo klein? We zetten het voor je op een rij.

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth
Queen Elizabeth tijdens haar 70-jarig jubileum. Beeld: BrunoPress

Tijdens de jubileumvieringen van Queen Elizabeth zagen we dat Her Majesty maar net iets groter is dan haar achterkleinzoon prins George (8). Die felle kleuren draagt ze niet voor niets, want de Queen wil graag gezien worden, ondanks haar gemiddeld wat kleine gestalte. Volgens de meeste schattingen is Elizabeth zo’n 160 cm lang.

Hertogin Kate

Beeld: BrunoPress

Hertogin Kate, hierboven eens voor de verandering op platte schoenen, heeft een lengte van 175 cm.

Hertogin Meghan

Beeld: BrunoPress

Hertogin Meghan is net wat korter dan haar schoonzus, met een heel gemiddelde lengte van 168 cm.

Koningin Máxima

Beeld: BrunoPress

Koningin Máxima torent vaak boven haar gezelschap uit en schiet soms, dankzij haar hoge hakken, soms ook koning Willem-Alexander voorbij. Hare Majesteit is 178 cm lang, maar voegt daar met haar voorliefde voor pumps gerust nog eens 10 centimeter lengte aan toe.

Prinses Amalia

Beeld: BrunoPress

Prinses Amalia verschijnt weinig in het openbaar, en de schattingen over haar lengte zijn dan ook beperkt. Tijdens de zomerfotosessies zien we echter dat ze sinds een aantal jaar al (minstens!) net zo lang is als haar moeder Máxima.

Prinses Charlene

Beeld: BrunoPress

Met haar 177 cm en hoge hakken torent ook prinses Charlene van Monaco vaak boven haar echtgenoot, prins Albert, uit.

Kroonprinsessen Mary & Mette-Marit

Kroonprins Mary van Denemarken, Koningin Sonja van Noorwegen, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen. Beeld: BrunoPress

Hoe noordelijker, hoe langer? Dat stereotype gaat niet per se op bij de Noorse, Deense en Zweedse royals. Kroonprinses Mary van Denemarken is 172 cm lang en daarmee een kop groter van koningin Sonja. Kroonprinses Mette-Marit is 178 cm lang en staat dus altijd op ooghoogte met haar goede vriendin Máxima.

Kroonprinses Victoria

Beeld: BrunoPress

Kroonprinses Victoria van Zweden is net als haar Deense collega Mary 172 cm lang.

Koningin Letizia

Beeld: BrunoPress

De Spaanse koningin Letizia is 170 cm lang en wordt ook al ingehaald door haar tienerdochters, prinsessen Leonor (16) en Sofía (15). Alle drie de dames zijn dol op een goede (slee)hak, maar ook daarmee halen ze het niet bij hun echtgenoot/vader. Koning Felipe heeft namelijk het record van ‘langste koning ter wereld’ op zijn naam staan met zijn 197 cm. Dat is wat je een Hoogheid noemt!

Bron: Celeb Heights, Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws