Kate Middleton maakte dit grote offer om prins William te ontmoeten

Een riskante stap voor de hertogin.

Lees ook

Zou Kate Middleton prins William al een tijdje op het oog hebben gehad? Volgens haar biograaf offerde de latere hertogin van Cambridge haar droomuniversiteit op voor een plekje in de klas bij de prins.

Onverwachte verandering

Kate Middleton was al een heel eind met het inschrijvingsproces aan de universiteit van Edinburgh toen ze plots van keuze veranderde. Jasper Selwyn, de loopbaanadviseur van Kates kostschool Marlborough College, doet een boekje open over deze onverwachte verandering. Kate had namelijk de hoog aangeschreven school in Edinburgh als haar eerste keuze opgegeven en had zelfs een plek gekregen om daar kunstgeschiedenis te studeren.

Aan koninklijke expert en biograaf Katie Nicholl van het boek ‘Kate: The Future Queen‘ vertelt hij hier uitgebreid over: “Voor zover ik weet had ze een plaats gekregen in Edinburgh. Ze werd aangenomen via de gebruikelijke UCAS-routine. In die dagen solliciteerde je voor vijf cursussen en kreeg acceptaties en afwijzingen, afhankelijk van je cijfers. Je koos één vaste plaats en één bevestiging. Kates eerste keuze was Edinburgh en het lukte haar om een plekje te krijgen.”

Tussenjaar

De hertogin zou samen met twee vriendinnen naar Edinburgh gaan, maar besloot toch om een tussenjaar te nemen om kans te maken op een studie aan de universiteit van St. Andrews. Een riskante stap, aldus auteur Katie. “Er was geen garantie dat ze een plaats zou krijgen in het kunstgeschiedenisprogramma in St. Andrews.”

Het kan uiteraard ook puur toeval zijn dat ze haar zinnen op de befaamde St. Andrews school had gezet, al werd er wel vooraf bekend gemaakt dat dat de nieuwe school zou zijn van prins William. Opvallend veel meiden wilden zich toen inschrijven aan de universiteit om medestudent van de prins te worden. Uiteindelijk wiep de carrièreopoffering van Kate zijn vruchten af, en werden de twee al snel vrienden. Dit groeide op een gegeven moment uit op meer, en de rest is geschiedenis.

Of Kate bewust op zoek was naar haar droomprins of gewoon ergens anders wilde studeren: het is uiteindelijk helemaal goed gekomen!

Bron: Good to Know | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook