Prins George is ‘beschermend en een echt vaderskindje’

Met een grote broer als prins George hoef je niet bang te zijn!

Lees ook

Prins George is de derde in de lijn van de troonopvolging, na zijn opa prins Charles en vader prins William, maar hij laat nu al zien dat hij het koningschap in zich heeft. Met name bij zijn zusje en broertje is de jonge prins al erg beschermend. 

Koninklijk leider

Hoewel prins George nog maar negen jaar is, gedraagt hij zich volgens bronnen dichtbij de koninklijke familie in alle opzichten als een koninklijk leider. Zo zegt een insider tegen US Weekly dat de jonge prins nu al het zich heeft om de toekomstige koning van Engeland te worden. Eh, nu al?

Een grote last op de schouders van een negenjarige, zou je zeggen. Prins William en hertogin Kate zouden ook zo lang mogelijk willen wachten met het voorbereiden van George op het koningschap. “Ondanks de verantwoordelijkheden die zijn toekomstige rol met zich mee zal brengen, willen Kate en William hem niet te snel zien opgroeien”. Ze pleiten er dan ook voor dat George een zo normaal mogelijke jeugd krijgt.

Een gezellige bende bij de Cambridges thuis! Bron: BrunoPress

Grote broer

De opvoedingsmethoden van de Cambridges werpen duidelijk hun vruchten af. Prins George laat nu al zien wat voor goede broer hij is voor zijn jongere zusje en broertje, prinses Charlotte en prins Louis. “Hij is erg beschermend tegenover zijn jongere broer en zus en doet zijn uiterste best om zijn moeder te helpen met de huishoudelijke taken, vooral wanneer het hem extra schermtijd oplevert.” Alles voor een extra spelletje op de tablet, je kent ’t wel.

Vaderskindje

Als hij een speelkameraad moet zoeken, zal de prins waarschijnlijk eerder naar zijn vader stappen. Zo vertelt een bron: “George is absoluut een vaderskindje. Het is niet alleen hun fysieke gelijkenis, ze hebben een heleboel dezelfde interesses en hobby’s.” Met name de passies voor helikopters en voetbal wordt veel besproken bij de Cambridges thuis.

Prins George met zijn vader tijdens het Platinum Jubilee. Bron: BrunoPress

Maar ook de overeenkomsten met het koningschap is iets waar de jonge prins en zijn vader veel over praten. “Prins George ziet het koningschap als een grote eer en vraagt zijn vader vaak om hem boeken over geschiedenis te lenen. Hij luistert graag naar verhalen over zijn voorouders en de geschiedenis van het Gemenebest, niet alleen over Engeland.” We horen het al, een koning in de dop!

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook