Goed nieuws: Koning Harald weer thuis na ziekenhuisverblijf

De 85-jarige koning mocht het ziekenhuis weer verlaten.

Vorige week liet het Noorse hof weten dat koning Harald V was opgenomen in het ziekenhuis met een flinke infectie. Inmiddels is er gelukkig weer goed nieuws voor de Noren: Harald is sinds gisteren namelijk weer thuis.

Ziekenhuisverblijf voor Harald

Het was even schrikken vorige week. Opeens verscheen daar namelijk een bericht van de persvoorlichters van de Noorse royals, waarin te lezen stond dat Harald was opgenomen in het ziekenhuis. Aangezien de krasse knar inmiddels de 85 al heeft aangetikt, is zo’n ziekenhuisopname niet niks.

“Zijne Majesteit de Koning is vandaag opgenomen in het Academische Ziekenhuis van Oslo voor onderzoek naar koorts. Zijn toestand is stabiel”, deelde het hof een aantal dagen geleden.

Terug naar huis

Later lieten de woordvoerders van de Noren nog weten dat er sprake was van een infectie, en dat de koning antibiotica toegediend kreeg. Hij moest nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven, maar inmiddels is ook dat dus afgerond, en is Harald weer thuis.

Gisteren werd de koning uit het ziekenhuis ontslagen en volgens paleisbronnen zou hij inmiddels weer helemaal op de been zijn. Voor de rest houdt het hof de lippen stijf op elkaar qua details.

Geen rust

Vlak voor zijn ziekenhuisopname werd Harald nog gespot in Zwitserland. Hier nam hij met zijn zeilboot ‘Sira’ en een gedreven crew deel aan het zeil-WK. Het negen dagen durende evenement leverde koning en crew uiteindelijk een tiende plaats op in het evenement.

Heel lang heeft Harald nu overigens niet om echt tot rust te komen. Komende vrijdag moet hij namelijk alweer samen met zoon Haakon aanwezig zijn bij de Raad van State-overleg.

Bron: Royal Central | Beeld: kongehuset.no

 

Laatste nieuws