4 manieren om huidveroudering op je handen tegen te gaan

Deze factoren kunnen leiden tot versnelde huidveroudering.

Ouder worden hoort nou eenmaal bij het leven, dat weten we allemaal. Toch hopen we niet ouder te worden geschat dan dat we eigenlijk zijn, en dan vooral niet door onze handen!

Huidveroudering tegengaan

Volgens een Amerikaanse dermatoloog zijn er een aantal handelingen die we in het dagelijks leven verrichten waardoor je handen ouder kunnen lijken dan de bedoeling is. Gelukkig kunnen onderstaande punten je helpen om huidveroudering van je handen tegen te gaan.

Desinfecterende handgel

Als je houdt van frisse handen, is de kans groot dat je vaak gebruik maakt van desinfecterende handgel. Deze gel bevat een grote hoeveelheid alcohol, waardoor de bacteriën op je handen snel zullen verdwijnen. Maar elk voordeel heeft z’n nadeel, de alcohol droogt je handen namelijk snel uit. En doordat je handen sneller uitdrogen, worden ze er rimpelig door. Zorg er dus voor dat je niet te veel opsmeert of smeer het alleen op de palmen van je hand.

Nagelsalon

Als je maandelijks een bezoekje brengt aan de nagelsalon, is de kans groot dat je met je nagels, en dus ook je handen, onder een UV-lamp komen te liggen. Ook dit is niet heel erg goed voor je handen, aangezien het licht van deze lamp huidveroudering stimuleert. Probeer daarom het aantal bezoekjes aan de nagelsalon te verminderen of probeer zelf eens wat uit met je nagels!

Afwassen

Ook afwasmiddel kan zorgen voor droge handen. Een makkelijke oplossing hiervoor is om afwashandschoenen aan te doen tijdens het afwassen. Waarschijnlijk voel je je meteen een diva met deze handschoenen, maar alles voor mooie, verzorgde handen! Toch?

Handen wassen

Volgens de Amerikaanse dermatoloog is het verstandig om voor een pH-neutrale zeep te gaan als je je handen wast. Dus gebruik je op dit moment ‘gewone’ zeep, dan zul je misschien wel merken dat je handen sneller uitdrogen. Let dus goed op de verpakking, hier wordt namelijk de pH-waarde aangegeven. Wees daarbij niet bang dat de zeep ineens heel anders is dan ‘gewone’ zeep. PH-neutrale zeep zal je handen net zo schoon maken, maar droge handen sneller voorkomen.

Bron: Elegance | Beeld: Pexels

 

Laatste nieuws