Zo brengt prinses Amalia haar eerste studiedag door

Meteen met haar neus in de lesboeken?

Na een paar weken Amsterdam verkennen vanuit haar nieuwe stulpje aan het Singel, is het eindelijk zover. Vandaag begint prinses Amalia dan écht aan haar studie. Al komt daar nog geen studieboek bij kijken…

Het academisch jaar is begonnen

Op 5 september begint het Academisch Jaar, wat betekent dat prinses Amalia vanaf vandaag ’n echte studente is. Maar ze hoeft niet meteen met haar neus in de boeken of met haar laptop in de collegebanken te zitten. Vandaag organiseert de Universiteit van Amsterdam eerst een openingsdag, die in het teken staat van wetenschap en democratie. Geen lichte kost dus. Er zijn verschillende lezingen over dit thema en een muzikaal intermezzo van het Studentenkoor Amsterdam die Amalia kan bijwonen.

Ook kan de prinses alvast een kijkje nemen op haar campus. Op alle UvA-campussen worden studenten welkom geheten mét rode loper, helemaal in royal stijl, voor koffie, fris en wat lekkers.

Roeterseiland, met de UvA-gebouwen waar Amalia komende jaren heel wat uurtjes door zal brengen. Beeld: BrunoPress

Fotomoment

Helemaal buiten de spotlights blijft de Prinses van Oranje niet deze eerste studiedag. Er vindt namelijk ook een fotomoment plaats waarbij de pers Amalia op de kiek kan zetten – in de hoop dat de rest van haar studietijd lekker privé blijft (het is haar gegund). De kersverse studente zal bij de fotosessie ook geen interviewvragen beantwoorden, waarschuwt de RVD alvast.

En dan?

Morgen gaat de wekker vroeg, daar in het grachtenpand. Op dinsdag 6 september beginnen de colleges van Amalia’s studie Politics, Psychology, Law and Economics echt. De kroonprinses begint het studiejaar met drie verschillende vakken: Onderzoek doen, een introductie (altijd handig als je gaat studeren), Politiek, macht en bestuur (klinkt ook best nuttig voor een toekomstig koningin) en Wat je niet op school leert (Huh? Dat is een hele hoop, kunnen we alvast verklappen. De studiegids vertelt ons dat studenten bij dit vak levensvragen bespreken en zichzelf beter leren kennen). Eind oktober vinden de eerste tentamens alweer plaats, dus het is meteen goed opletten geblazen.

Happy new academic year, Amalia & alle andere studenten!

Bron: Universiteit van Amsterdam | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws