De Sussexes en WellChild: voor deze organisatie keren Harry en Meghan terug naar het VK

Harry en Meghan voelen zich bijzonder verbonden met dit goede doel.

De Duke and Duchess of Sussex keerden deze week weer terug naar Europa om als vanouds weer aan charity te doen. De agenda staat aardig vol, maar een bezoek aan de WellChild Awards kon natuurlijk niet in missen. 

Beschermheer

Op 8 september vinden de WellChild Awards plaats. WellChild is een liefdadigheidsinstelling die zorg verleent aan ernstig zieke kinderen en jongeren in het Verenigd Koninkrijk. Al sinds 2007 zet prins Harry zich in voor de organisatie waar hij nog altijd beschermheer van is, ook nu hij zijn koninklijke taken heeft neergelegd.

Jaarlijkse awards

Jaarlijks vinden de WellChild Awards plaats, waarbij de mensen worden beloond die nét dat beetje extra doen om een verschil te maken in het leven van ernstig zieke kinderen en jongeren. Hoewel de prijsuitreiking nu niet echt meer om de hoek is voor Harry en Meghan, zijn de Sussexjes dit jaar wel aanwezig bij dit heugelijke moment. Sinds 2018 wonen ze de jaarlijkse awards samen bij.

Geheim

Toch was het stel in 2018 stiekem niet met z’n tweeën aanwezig bij de WellChild Awards. Dat onthulde prins Harry een jaar later, tijdens de Awards van 2019. De prins vertelde namelijk tijdens een toespraak dat ze een jaar eerder al wisten dat Meghan op dat moment zwanger was, waardoor hun bezoek nóg emotioneler werd.

Meghan en Harry bij de Wellchild Awards in 2018. Beeld: BrunoPress

“Vorig jaar, toen mijn vrouw en ik aanwezig waren, wisten we dat we ons eerste kind verwachtten. Niemand wist het op dat moment, maar wij wel”, verteld Harry. “Ik herinner me…”, begon hij weer totdat zijn stem wegviel en er tranen in zijn ogen verschenen.

“Ik herinnerde me dat ik Meghans hand zó stevig vasthield tijdens de prijsuitreiking, en dat we er allebei aan dachten hoe het zou zijn om zelf ouders te zijn”, vervolgde hij. “En nu, nu ik hier ben als ouder, en met jullie spreek, voel ik zoveel liefde op een manier die ik nooit had kunnen begrijpen voordat ik ouder was.”

Bron: People, WellChild | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws