Binnenkijken bij Roos Reedijk: ’Mijn man had zijn twijfels bij een blauwe keuken’

De Kopen Zonder Kijken-styliste wilde vroeger al liever een nieuw behangetje dan een Barbie.

Lees ook

Martijn Krabbé en Bob Sikkes zijn het meest in beeld, maar de échte ster van Kopen Zonder Kijken is stylist Roos Reedijk. Haar briljante kleurenspel en originele vondsten, vaak voor een prikkie gescoord op een brocante, zorgen voor het je ne sais quoi-gevoel: een ambiance waardoor je je meteen thuis voelt. Maar hoe ziet haar eigen huis eruit? Beau Monde mocht een kijkje nemen. 

Grote droom

De liefde voor styling zat er al vroeg in bij Roos. De vrolijke blondine met haar kenmerkende hoge stem heeft ook nog een andere passie: zeilen. Roos kreeg haar eerste eigen zeilbootje toen ze vier jaar oud was. Ieder vrij momentje was ze op het water te vinden, als ze tenminste haar kinderkamer niet aan het omgooien was. “Ik wilde voor mijn verjaardag liever een nieuw behangetje of andere gordijnen dan een Barbie,” herinnert ze zich.

“Mijn grote droom was om interieurarchitect te worden, maar mijn vader zei: ‘Je moet wel héél goed zijn om daar je geld mee te verdienen, dus doe maar niet.’ Ik wist niet echt wat ik dan wilde, dus ik ben Communicatie & Management gaan studeren, lekker breed”, vertelt ze. Daarna heeft ze jarenlang saleswerk gedaan in de kledingbranche, waar haar liefde voor styling weer naar voren kwam. “Dan was het altijd: ‘Zou je dat rekje niet daar neerzetten?’ Of: ‘Is dit niet een leuke kleur voor je muur?’ Uiteindelijk ben ik vijf jaar geleden gegaan voor wat ik altijd al wilde en heb ik mijn eigen bedrijf in interieurstyling opgezet.”

Villa Vrolijk

Sinds vier jaar mag Roos zich de trotse eigenaar noemen van Villa Vrolijk, zoals ze haar meer dan honderd jaar oude huis heeft gedoopt. Het is een verwijzing naar de achternaam van haar man Wicher, maar de benaming past ook perfect bij de uitstraling van de woning. “Iedereen die hier binnenkomt zegt: ‘Wat is het hier gezellig en knus en véél,’ giechelt Roos. “Het ís ook veel, maar dat is een bewuste keuze. Ik kan showroomachtige woningen bij andere mensen heel erg waarderen, maar ik hou er voor mezelf totaal niet van.” Veel kleuren en verschillende prints bij elkaar: het huis van de Kopen Zonder Kijken-styliste is precies zoals je het verwacht. “Het moet een beetje gek zijn. Maar het moet ook geen allegaartje worden, dus ik zorg ervoor dat alles qua kleur bij elkaar past”, legt Roos uit.

Blauwe keuken

De kleuren in huis waren nog wel een béétje een dingetje, want Wicher gaat niet altijd even goed op de uitschieters van Roos. “Toen hij me leerde kennen, woonde ik in Den Haag in een volledig roze huis. Onze vorige woning in Amsterdam heb ik ook weer krijtroze geschilderd, dat is gewoon mijn kleur. Maar bij dit huis zei hij: ‘Dit keer ga ik meekijken.’ Grappig genoeg kwam hij zelf met brique-roze en dan niet alleen voor de wanden”, deelt ze. “Maar soms druk ik mijn zin ook gewoon door, zoals bij de keuken. Ik wilde ’m blauw, Wicher had daar zijn twijfels over. Ik moet eerlijk zeggen dat het ook een beetje verkeerd is uitgepakt, want ik had een donkerdere tint in mijn hoofd. Dat is niet gelukt, waarop Wicher zei: ‘Ik vind dit echt niet mooi.’ De keuken wordt nu dus opnieuw geverfd in een kleur die hij mag uitkiezen. Dat zijn de concessies die je moet doen om het leuk te houden, haha.”

Het volledige interview lezen? Je vindt ‘m in Beau Monde 9/2022, nu in de winkel! 

Tekst: Fleur Baxmeier | Foto’s Dario & Misja | Visagie: Shiona Frankie | Styling: Pascalle Swinkels 

Laatste nieuws

Zie ook