Oh nee! Door deze 5 veelgemaakte kledingfouten lijk je ouder

Het zit 'm soms in de details!

3. Verhullende outfit

Naarmate we ouder worden willen veel mensen niet meer in te strakke kleding lopen. Eerlijk is eerlijk, het kan ook erg fijn zijn om je te verstoppen in wijdere kleding – en daarnaast zit het natuurlijk ook heel comfortabel. Het risico dat je hiermee loopt, is dat je figuur daardoor soms minder goed uit de verf komt. Vergeet niet: er is altijd wel iets moois te benadrukken. Door beter te kiezen wat je wilt laten zien en wat je wilt verhullen, kan je outfit een stuk frisser ogen. Kijk daarom naar de sterke kanten van je lichaam en zoek uit hoe je deze benadrukt. Heb je bijvoorbeeld een slanke taille? Doe dan een riempje om een jurkje, waardoor dit extra opvalt. Heb je slanke benen? Dan kun je best een aansluitende broek dragen, met een iets wijdere blouse erop. Niet alles hoeft strak te zijn en ook niet alles hoeft verhullend te zijn.

4. Oude beha(maat)

Je beha is een belangrijk onderdeel van je outfit. Hoewel niemand hem ziet, is het een onmisbare basis. Ook hierbij kan er in de loop der jaren een en ander veranderen. Een goed zittende beha accentueert je silhouet en hierdoor zit automatisch je kleding ook een stuk beter. Investeer daarom tijd en geld in de juiste beha en laat je bij het aanschaffen ervan adviseren in de winkel. Vergeet niet om af en toe je behamaat opnieuw te laten opmeten, want nog steeds lopen ontzettend veel vrouwen rond in de verkeerde maat. En dat is natuurlijk zonde!

5. Roklengte

We zijn dol op maxirokken en -jurken. Het zit lekker, ziet er leuk uit en – daar hebben we ‘m weer – het verhult een heleboel. Maar er komt een moment in je leven dat de lengte van een rok veel invloed heeft op je fysieke verschijning. Een te korte rok kan geforceerd jeugdig overkomen en een te lange rok laat je er juist ouder uit zien dan je daadwerkelijk bent – hoewel we hiermee niet willen zeggen dat je op oudere leeftijd helemaal geen korte of lange rok/jurk meer mag dragen natuurlijk. Wat dan wel de perfecte roklengte is? Net iets boven de knie zal voor de meeste vrouwen het perfecte uitgangspunt zijn, maar het verschilt natuurlijk per persoon. Probeer vooral uit waar jij je comfortabel bij voelt.

Bron: Beau Monde. (archief), Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock 

Laatste nieuws