Oh nee! Door deze 5 veelgemaakte kledingfouten lijk je ouder

Het zit 'm soms in de details!

Kleding kan veel doen. De juiste outfit kan je goed en zelfverzekerd laten voelen, maar soms kun je het ook nét verkeerd aanpakken. Bepaalde kledingfouten kunnen er zelfs voor zorgen dat je ouder lijkt dan je werkelijk bent. Wij zetten de meest gemaakte fouten voor je op een rij. Doe er je voordeel mee! 

Mode en leeftijd

Mode is niet aan leeftijden gebonden. Hoewel er weleens wordt gezegd dat je na een bepaalde leeftijd niet meer mee kan of moet doen met de laatste trends, is dat natuurlijk onzin. Maar we willen ons wel mooi, comfortabel en stralend voelen in onze outfits. Of je dat nu doet volgens de laatste trends, of juist je eigen draai geeft aan mode, dat maakt niet uit. Maar het kan ook verkeerd uitpakken. En je wilt er natuurlijk niet uitzien als iemand van 65, terwijl je nog maar 40 jaar oud bent. Ooit je eigen weerspiegeling gezien en geschrokken van hoeveel ouder je er plotseling uitzag? Het kan zomaar aan deze kledingdetails liggen.

1. Verkeerde kleur

Kleur kan veel doen. Het kan een outfit feestelijk maken, maar het kan ook verkeerd uitpakken. Een verkeerde kleur kleding die bijvoorbeeld niet past bij je huid, haar of ogen kan er al snel voor zorgen dat je er vermoeider en grauwer uit ziet. Het is daarom belangrijk om te ontdekken welke kleuren goed bij jouw teint passen, zodat je er stralender, jeugdiger en frisser uit zal zien. Om te testen welke kleuren goed bij je staan, moet je wat tijd voor de spiegel doorbrengen.

Hoe pak je dat aan? Het enige dat je nodig hebt is een spiegel, daglicht en kleding in heel veel verschillende kleuren. Ga vervolgens voor de spiegel staan en houdt verschillende kleding als een sjaal voor je. Zo zie je vrijwel direct welke kleur je wel én welke kleuren niet goed (meer) bij je passen. Zie je zelf het verschil niet goed? Er zijn ook specialisten die je hierbij kunnen helpen, vraag bijvoorbeeld eens bij een kledingwinkel. Blijf deze truc toepassen naarmate je ouder wordt, omdat je huid- en haarkleur door de jaren heen ook veranderen. Wat vroeger voor je werkte, kan nu opeens wat flets staan.

2. Zwarte outfit

Van kleur gaan we over naar zwart. Een onmisbare kleur in de kledingkast van bijna elke vrouw. Het is de perfecte kleur om je slanker te laten lijken en het is een kleur die voor veel verschillende gelegenheden gedragen kan worden. Van een chic diner tot een begrafenis en van een huwelijk tot een bedrijfsborrel: de little black dress of een zwart pak is altijd goed. Toch is het goed om te weten dat, naarmate je ouder wordt, zwart een sterk contrast kan vormen met je huid. De kleur legt namelijk de nadruk op rimpels en donkere kringen onder je ogen en kin. Hierdoor vallen die lijntjes juist meer op, in plaats van dat het je flatteert. Dit betekent echter niet dat je helemaal geen zwart meer kunt dragen als je iets ouder wordt. Combineer je zwarte kleding bijvoorbeeld eens met een kleurrijke sjaal of ketting om het contrast te doorbreken en kijk wat het voor je doet. Of combineer een zwarte broek met een gekleurde blouse of een gekleurd jasje. De mogelijkheden zijn er nog steeds, de details maken hier het verschil.

Benieuwd welke kledingfouten nog meer veel gemaakt worden? Lees snel verder op de volgende pagina.

Laatste nieuws