Spoedcursus power dressing met Letizia in Berlijn

Van powerpak tot galajurk: Letizia scoort in Duitsland.

Deze zondag trokken de Spanjaarden naar Berlijn voor een staatsbezoek. En zoals we van koningin Letizia gewend zijn, kwamen daar weer een stel heerlijke looks voorbij. Van powerpak tot Beau Monde-roze en van stijf kleedje tot designer-galajurk: we zetten de outfits voor je op een rijtje.

Matchende streepjes

Nog voor vertrek maakt Leti indruk met een goed powerpak in krijtstreep met een stel stevige stappers eronder. Helemaal matchend met manlief – zou het met opzet zijn, of was er simpelweg geen tijd meer voor vertrek voor één van de twee om een ander outfitje uit de koninklijke kast te trekken?

letizia berlijn
The couple that dresses together, stays together. Ofzo. Toch? (Beeld: Brunopress)

Hoe dan ook: wij zijn fan van deze Hugo Boss-outfit. Leti means business!

Beau Monde-roze

Direct na aankomst was het tijd voor een receptie voor de Spaanse community die in Duitsland woont. Hier verscheen Leti van top tot teen gehuld in onze favoriete kleur: knallend roze!

Okee, eerlijk is eerlijk: Leti maakt haar roze look af met zwarte pumps en een zwart riempje. Ook deze pantalon en bloes komen rechtstreeks van Hugo Boss, weten de style-experts van UFO No More te melden.

Krans in blauw

Gisteren hadden de Spanjaarden een drukke tweede dag in Berlijn. Allereerst stond er een officieel welkom door de Duitse president en zijn vrouw op het programma in het Bellevue paleis. Na een kort diplomatiek kopje koffie tussen de royals en de Duitse vertegenwoordigers, was het tijd voor een kranslegging bij de Neue Wache ter herdenking van slachtoffers van oorlog en tirannie.

Voor dit eerste deel van de dag verscheen Letizia in een gloednieuwe petrol blauwe jurk van Carolina Herrera uit haar Herfst 2013-collectie. Met borduursels, en een keyhole detail straalt deze klasse en zakelijkheid uit, maar blijft het geheel toch een beetje speels. Matchende pumps en handtas, volgens Instagram-account Royal Fashion Police van het merk Margrit Shoes, maken het geheel mooi af.

letizia berlijn
Alsof het afgesproken is: met z’n allen in zakelijk blauw. (Beeld: Brunopress)

Gala-time

En gisteravond was het tijd voor glamour! Als liefhebbers van een goede dosis glitter en een tiara op z’n tijd (we like big tiaras and we cannot lie, u kent het wel) konden we niet helemáál ons hart ophalen aan royal juwelen galore. Maar goed, ook zonder tiara komt Letizia natuurlijk piekfijn voor de dag. In een strakke japon van Stella McCartney in knallend rood was la reina niet te missen. Een stel strappy gouden pumps van Jimmy Choo eronder en voilà: je bent klaar voor je galadiner.

letizia berlijn
Een absolute stand-out: Leti steelt zonder problemen de show. (Beeld: ProShots)

Dit is niet de eerste keer dat we Leti zien in deze Stella McCartney-jurk. In april 2017 droeg zij de prachtige japon namelijk ook al bij (jawel!) het verjaardagsfeestje van onze eigen Wim-Lex. Niet alleen Letizia is overigens van van deze jurk. Ook de Monegaskische prinses Caroline maakte al eens haar opwachting in het felrode kleedje. Tja, wij snappen wel waarom!

Bron: UFO No More, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: Brunopress/ ProShots

Laatste nieuws