Zoet: koningin Máxima tussen de baby’s

Die kleine spruit krijgt later te horen dat-ie ooit nog eens de neus van de koningin van Nederland heeft vastgegrepen.

Het is lang geleden dat de prinsessen deze leeftijd hadden, maar Máxima is haar baby mom skills nog niet verleerd. Tijdens haar bezoek aan Tanzania werkt ze lekker door met kleintje op schoot. 

Bij de combinatie royal werkbezoek + baby’s moeten we meteen denken aan prinses Kate, die zó dol is op de allerjongsten dat ze bijna al haar liefdadigheid eraan wijdt. Maar ook koningin Máxima deinst niet terug voor een koninklijk bezoekje tussen de baby’s, zagen we gisteren in Tanzania.

Beeld: BrunoPress

In haar rol als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling was Máx te gast in een ziekenhuis om meer te horen over ‘MomCare’, een digitaal zorgpakket voor zwangeren en jonge moeders. De kosten en de kwaliteitsnormen van het pakket staan vast, waardoor de vrouwen niet voor verrassingen komen te staan. “Hier doe ik het voor, voor deze mensen”, aldus Máxima (via Vorsten).

Beeld: BrunoPress

Het bezoek leverde heel wat lieve plaatjes op, inclusief een paar ‘help, de baby huilt, neem hem alsjeblieft weer van me over’-beelden.

Beeld: BrunoPress

Dat er bij de Oranjes geen sprake is van een strikt kledingprotocol, maakt de fashion queen ook bij dit VN-veldbezoek weer duidelijk. Slippers en felrode teennagels tijdens een officieel bezoek? Moet kunnen!

Beeld: BrunoPress

Om budget-exemplaren van de Zeeman gaat het bovendien niet, want zo’n set slippers van het chique Carrie Forbes gaat voor circa 300 euro over de toonbank. Met haar kleurrijke bloemenprintjurk stelt Máxima ons ook voor aan een nieuw label in haar garderobe: Bloom Paris. De jurk is een creatie van Vanessa Seward, een Franse modeontwerpster met Argentijnse roots. Toeval?

We kunnen nog een zomerse look van de koningin verwachten, want ook deze woensdag brengt ze nog in Afrika door om zich verder te laten informeren over financiële diensten. Daarna kunnen na een heel lange week Zweden-Washington-Tanzania eindelijk de royal voetjes weer omhoog. Slippers uit, pantoffels aan!

Bron: Vorsten, UFO No More, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws