Hertogin Meghan over wijlen de Queen: ‘Zo dankbaar dat ik haar heb gekend’

In een groot nieuw interview onthult Meghan meer over de royal rouwperiode. 'Het is een moeilijke tijd geweest, maar mijn man blijft optimistisch.'

Een groot interview dat Meghan Markle aan het blad Variety gaf, werd eerder uitgesteld vanwege de royal rouwperiode. Maar nu liggen de nieuwste onthullingen van de Duchess alsnog in de winkels. Mét update over hoe het overlijden van de Queen voor de Sussexjes is geweest.

Vrouwelijk leiderschap

Prins Harry en Meghan Markle waren toevallig in Engeland voor een reeks liefdadigheidsevenementen toen Queen Elizabeth overleed. Tot aan de uitvaart bleven de hertog en hertogin van Sussex, ondanks de onenigheid met de rest van de royals, in het VK. “Er was zo’n grote stroom aan liefde en steun”, blikt Meghan terug op die dagen. “Ik ben heel dankbaar dat ik bij mijn man kon zijn om hem te steunen, helemaal in deze periode.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Variety (@variety)

“Het is prachtig om de nalatenschap te zien die zijn grootmoeder op zoveel fronten heeft gehad. Zeker op het gebied van vrouwelijk leiderschap, ze is een lichtend voorbeeld van hoe dat eruitziet”, aldus de hertogin, die nooit vies is van wat female empowerment.

‘Moeilijke periode’

“Het is een moeilijke periode geweest”, vertelt Meghan aan Variety. “Maar mijn man blijft altijd optimistisch en zei: ‘Nu is ze herenigd met haar echtgenoot.” Zelf denkt de Duchess of Sussex vooral met dankbaarheid terug aan de Queen. “Dat allereerste officiële bezoek samen met haar was heel speciaal. Ik prijs me gelukkig. En ik blijf trots dat ik een prettige warmte met de matriarch van de familie heb gehad.”

Queen Elizabeth en de hertogin van Sussex in Cheshire, juni 2018. Het uitstapje waar Meghan nog vaak aan terugdenkt. Beeld: BrunoPress

Kijken naar de toekomst

“Zulke grote momenten in het leven geven je een hoop perspectief”, vertelt Meghan over het droevige verlies van de Queen. “Je gaat je afvragen waarop je je energie wilt richten. Nu krijgen we energie van alles waar we naar toe gewerkt hebben. We focussen ons ook op onze stichting. Veel van ons werk richt zich op filantropie.”

Wat we zoal kunnen verwachten? Binnenkort horen we meer over de docuserie die Harry en Meghan over zichzelf lieten maken, bevestigt de hertogin. En of ze ooit als actrice terugkeert naar Hollywood? “Nee, daar ben ik klaar mee. Zeg nooit nooit, maar het is niet mijn bedoeling.”

Bron: Variety | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws