Zo creëer je de populaire ‘doe eyes’ van TikTok

Bambi is er niets bij!

We zijn allemaal op zoek naar de perfecte manier om onze ogen op te maken. Al jarenlang is het de trend om je ogen zo groot mogelijk te laten lijken, waardoor je een wakkere en onschuldige blik krijgt. Doe eyes werden populair door de oogmake-up van de jonge actrice Sydney Sweeney en de trend ging al snel viraal op TikTok. Daar laten steeds meer mensen zien hoe je de look verkrijgt.

Disney-prinses

De ooglook wordt vergeleken met de ogen van een jaren zestig Disney-prinses. De trend is vooral geschikt als je wat kleinere ogen hebt en ze groter wilt maken voor een mooie oogopslag. Ook als je een lange dag hebt gehad en je nog naar een feestje moet, maar er wel wakker en fris uit wilt zien, zijn de doe eyes een perfecte make-uplook.

@aliciabreuer0 Replying to @user738929kh my attempt at a doe eye tutorial, not my best so no hate por favour. Hope this helps someone 🫶 #fyp #doeeyes #eyes #makeup #makeuptutorial #eyeliner #doe ♬ bad habit – johnny ★

Hoe maak je de doe eyes

Allereerst leg je een goede basis met een primer voor je ogen. Daarna volg je met een neutrale kleur over het gehele ooglid. Een diepere, donkerdere kleur breng je vervolgens aan in je crease en langs je wimperrand, voornamelijk aan de buitenkant. Het belangrijkste is dat je in gedachten houdt dat alles vrij rond moet zijn, dus vervaag je oogschaduw ook op die manier. Met een lichte, glimmende oogschaduw ga je over het midden van je ooglid en je brengt van dezelfde kleur een beetje aan in je ooghoek, om deze eruit te laten springen.

Daarna is het tijd voor eyeliner. Kies zelf je favoriete (neutrale) kleur en zet een lijn boven je wimperrand, waarbij je de lijn in het midden ietsjes dikker aanzet dan in de hoekjes. Je kunt ervoor kiezen om een kleine wing te zetten met je eyeliner, maar dit hoeft niet. Gebruik vervolgens een wit kohlpotlood om de onderste waterlijn aan te zetten. Dit zorgt er echt voor dat je ogen groter lijken.

Eindig met het krullen van je wimpers en een goede laag mascara. Ook de onderste wimpers worden daarbij meegenomen. En klaar zijn je bambi-ogen!

Bron: Women&Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws