5 make-up hacks die viral gingen op TikTok en écht werken

Niet alles wat je ziet werkt, maar deze hacks wil je zeker toevoegen aan je dagelijkse make-up routine.

TikTok is tegenwoordig the place to be voor leerzame content en handige hacks. Van schoonmaaktrucjes tot de beste make-up producten en manieren om je maquillage aan te brengen. Niet álle trucjes die je tegenkomt werken daadwerkelijk, maar de volgende vijf wel.

BeautyTok

De tijd dat TikTok alleen maar vol stond met dansende Gen-Z’ers is allang voorbij. Het is er natuurlijk nog steeds, maar er is tegenwoordig veel meer te vinden. Het snelst groeiende sociale medium – in 2021 werd de app drie (!) miljard keer gedownload – is een digitale schatkamer aan snelle, vermakelijke en, oké, een tikkie verslavende videocontent. Het is niet alleen de grappigste, maar ook één van de meest behulpzame plekken online. Naast hapklare recepten, schoonmaaktrucs en slimme hacks worden er ook beautytips gedeeld. Sterker nog: op TikTok is een compleet nieuwe beauty-community, genaamd BeautyTok, ontstaan, waar fans van over de hele wereld hun make-up inspiratie, routines en favoriete producten met elkaar delen.

Viral make-up hacks

Veel van die trucjes en tips gaan viral, waardoor je ze tegenkomt op de zogenaamde for you page. Niet alles wat je tegenkomt moet je geloven, maar er zitten absoluut een aantal pareltjes tussen die we inmiddels hebben opgenomen in onze dagelijkse routine. Wij zetten vijf briljante hacks, die compleet viral gingen en écht werken voor je op een rij.

1. Crease-free foundation

Gooi je make-uproutine eens om: breng direct na je dagcrème een licht laagje transparante poeder aan, gevolgd door setting spray, primer en dán pas je foundation. Dan zit je basis gegarandeerd de hele dag perfect. Gespot bij @ridaaaamat.

2. Witte concealer

Vermoeide blik? Gebruik een witte (!) concealer om het onder je ogen op te lichten. Zet drie stipjes en blenden maar. Gespot bij @glamzilla.

3. Contouren 2.0

Niet gezegend met sky-high jukbeenderen? Beng een stip concealer aan op je wang, net iets boven je bovenste verstandskiezen. Goed blenden met een fluffy kwast en zie: echte jukbeenderen, Maleficent is er niets bij. Gespot bij @meganlavallie.

4. Perfecte lipstick dupe

Bizar maar waar: mix je eigen perfecte lipstick met je wenkbrauwpotlood en je favoriete (creamy) blush. Omlijn je mond met het potloodje, dep wat blush op je mond, wat gloss erover en klaar. Gespot bij @yokenzieb.

5. ‘Zig zack’ mascara 

Trek je ooglid strak en strijk verticaal de mascaraborstel in zigzaggende bewegingen langs je wimpers en voilà: meer volume en lengte zonder klonters. Gespot bij @makeupbylxna.

Meer lezen over beauty op TikTok? In de nieuwste Marie Claire lees je er alles over. Nu in de winkel! 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws