Dit beautyproduct wilde Diana nooit gebruiken

Diana's visagist onthult.

Prinses Diana was veel dingen, waaronder ook een stijlicoon en van nature een schoonheid. En om die natural beauty niet te verstoren, is er één beautyproduct dat ze nooit wilde gebruiken, zo onthult haar visagist.

Blauwe eyeliner

Niet alleen de vrouwen die het tijdperk met prinses Diana nog goed kunnen herinneren halen inspiratie uit haar voorkomen. Ook de jongere generaties zijn weg van Lady Di, helemaal door de hitserie The Crown. De blauwe eyeliner was na het uitzenden van de laatste seizoenen niet aan te slepen, want Diana’s iconische ooglook werd dan ook veelvuldig gespot door royalty-liefhebbers.

Hoewel de blauwe eyeliner zeker een statement was, had prinses Diana verder niet echt een handelsmerk op beauty gebied. “Ze wilde er altijd prachtig uitzien natuurlijk, maar er was geen signature make-up look”, onthulde haar visagist Mary Greenwell ooit al eens aan Hello! Magazine.

Au naturel

Zoals we vaak zien bij de Britse royals, gaan zij vaak voor een vrij natuurlijke ooglook. “Ze droeg nooit iets te flitsend en was altijd stylish”, vertelde Mary verder over Diana. “Wanneer ik haar make-up deed, wilde ze alleen kleine touch-ups die haar eigen schoonheid naar voren brachten en benadrukten. Je zou nooit iets gedurfds bij iemand van haar kaliber proberen.”

En omdat de prinses niks gedurfds nodig had, is er één ding dat ze altijd als no-go zag. Nepwimpers. “Waarom zou je het riskeren dat je haar een slecht gevoel zou bezorgen door iets te doen wat zij niet wil?”, legde Mary uit. De prinses haar wil was natuurlijk wet en die nepwimpers waren, naar onze bescheiden mening, ook helemaal niet nodig. Goede keuze dus.

Meghan Markle in St George’s Chapel tijdens haar bruiloft. Beeld: BrunoPress

Oogopslag

Inmiddels is het iets gangbaarder om een nepwimper hier en daar toe te voegen aan een mooie make-uplook. Zo droeg Meghan Markle in 2018 een paar elegante en niet té opvallende nepwimpers op haar trouwdag. Faux-lashes zorgen direct voor een verleidelijke oogopslag en dus begrijpen we dat ze soms worden toegevoegd aan een royal maquillage.

Bron: Woman&Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws